Fase 3 van de competitie is vandaag gestart. Een enkelvoudige competitieronde van 11 wedstrijden en dan zien we half mei waar het is geëindigd.
Onze start is in Hardenberg tegen HHC, een ploeg die zich kon handhaven op dit Divisieniveau in de middenmoot en waarmee wij als nieuweling de krachten mochten meten.

Na 1 oefenwedstrijd in een andere formatie te hebben gespeeld op verzoek en in overleg met het team starten we ook vandaag in deze nieuwe formatie. In het strijdplan gaat het ook vandaag om snel omschakelen (niet terugwandelen), gretig en energievol spelen en de duels niet schuwen. Als we dan ook nauwkeurig zijn in de passing dan hebben we echt een goede ploeg, maar dan moeten we het wel leveren.

Al snel wordt duidelijk dat de ploegen aan elkaar gewaagd zijn. De eerste kans is voor Mats, die net voldoende gehinderd wordt door de verdediger waardoor zijn schot over gaat. Er zijn enkele mogelijkheden voor ons en als we iets scherper zijn in de eindpass dan worden deze mogelijkheden echte kansen en dan komt de goal vanzelf. Uit een standaardsituatie lijkt Dani de bal bij de tweede paal in het doel te krijgen, helaas voor ons gaat de bal net voorbij de goal.

We zijn de ploeg die een lichte overhand heeft echter het is HHC die na 25 minuten de leiding neemt, tegen de verhouding in. Slecht uitverdedigen aan onze kant en te slap in het duel zorgt ervoor dat HHC op 1-0 komt. Door dit doelpunt komt de wedstrijd iets meer los. Uit een mislukte aanval van HHC weten we Pim in stelling te brengen die met een lob de keeper probeert te verschalken, echter de lob gaat net naast het doel. Jammer, was een goede kans en ook goed gezien door Pim. Vlak voor rust krijgt HHC nog een kansje maar ook zij scoren niet.

We gaan dus rusten met 1-0 achterstand. We stellen vast dat wij de betere mogelijkheden hebben gehad en dat hier wel degelijk wat te halen valt. We kunnen de punten mee naar Enschede nemen als we gretiger zijn en de duels durven aan te gaan. HHC krijgt iets te veel ruimte waardoor we te veel achter hen aan moeten lopen. Korter zitten, zoals dat zo mooi heet en dan ballen veroveren zodat zij achter ons aan moeten.

We starten goed, na 3 minuten moet bij HHC al een bal van de lijn worden gehaald en vlak daarop brengen we alle 4 onze wissels Jip, Pim, Duuk van R. en Jebbe maken plaats voor Duuk H., Lorenzo, Sven en Thijs. We gaan met deze versterkingen op jacht naar de gelijkmaker. Helaas krijgen we een domper te verwerken want HHC komt op 2-0. Met nog 20 minuten te gaan moeten we dus op jacht naar de aansluittreffer i.p.v. de gelijkmaker. We brengen Pim weer terug voor Mats en al snel mag ook Mats weer terug voor Jonas, die met kramp uitvalt. We moeten aanvallen en dat doen we ook maar we kunnen niet echt een vuist maken en tot scoren komen. Daarbij blijft HHC gevaarlijk vanuit de omschakeling. De dreiging op 3-0 is groter dan de hoop op 2-1.

Wel krijgen Dani en Mats nog een goede mogelijkheid echter ook zonder het gewenste resultaat.

Helaas de start van fase 3 levert dus een nederlaag op. Dan moeten we op 24 februari ons maar revancheren tegen Heino, dat dan op bezoek komt. Vanwege carnaval en vakanties dus 2 weken geen voetbal.

Scoreverloop:
25. 1-0 HHC en 58. 2-0 HHC