Na de zevenklapper tegen Heino vorige week mochten we vandaag naar Dedemsvaart tegen DVC. Deze ploeg had 2 wedstrijden gespeeld en 1 punt. Op voorhand achten we ons dus niet kansloos en met een overwinning zet je deze ploeg op 5 punten achterstand. Het is dan nog wel vroeg in de competitie maar je kunt er maar beter 5 voor staan dan 1 achter.

8 minuten te laat mochten we aftrappen op een echt grasveld, en nadat we al de warming up hadden gedaan om een knollenveldje. Ook moesten we Jebbe in de goal zetten, Damian moest namelijk met JO19-1 mee en Tristan had zijn debuut kunnen maken maar moest wegens ziekte verstek laten gaan.

Het eerste kwartier is rommelig en met weinig intentie van beide ploegen. Na deze eerste 15 minuten is het eerste kansje voor DVC te noteren maar zonder gevaar. Wij zijn in de 21e minuut in staat van ons te doen spreken met een schot van Pim, maar de keeper redt. Kort daarna een goede actie van Thijs maar zijn schot gaat net voorlangs. Het gaat gelijk op en de withemden uit Enschede treffen als eerst het doel. Malik kan de bal vanaf 16 meter op goal schieten nadat Mats het balletje breed had gelegd. De keeper ziet er hierbij niet goed uit maar dat geeft niets, we leiden met 1-0. Heel lang kunnen we niet genieten van de voorsprong. Nadat Jebbe met een geweldige redding de 1-1 nog weet te voorkomen is het in de rebound wel raak. Met deze stand gaan we ook rusten.

In de rust maken we 1 wissel, Malik moet eraf, hij komt terug van een blessure, en Duuk van Riel neemt zijn plaats in. We geven aan dat het slordig is en dat we meer rust aan de bal moeten hebben. Ook moeten we zorgen dat we langer de bal in de ploeg houden. Wij zijn beter als we de bal bezitten i.p.v. achter de tegenstander aan te rennen om de bal te veroveren.

Vol goede moed en met de verwachting dat we met 3 punten naar Enschede gaan, beginnen we aan de 2e helft. Ná 5 minuten brengen we ook Duuk Hagels voor Jip en er volgt een fase van een kleine 20 minuten waarin we meerdere kansen krijgen om de voorsprong te nemen. Echter twee keer Pim en één keer Jonas weten het net niet te vinden maar Thijs in de 68 minuut wel. We nemen hiermee de voorsprong en aan de kant heerst de gedachte dat we dit over de streep kunnen en moeten trekken.

Niets is minder waar. We krijgen na onze voorsprong nog 2 goede kansen op de 1-3 maar het lukt niet om de beslissing te maken. En helaas met slechts 1 diepe bal achter onze verdediging stormt de aanvaller op Jebbe af en wordt het toch 2-2. Feitelijk is het de enige kans van de thuisploeg in de tweede helft. Dus erg effectief en het wordt nog erger voor de bezoekers uit Enschede. Opnieuw een diepe bal achter onze defensie komt in de 16 meter terecht waarbij Jebbe de bal in alle rust op kan pakken en is het Filip die de aankomende aanvaller op de juiste manier de weg verspert. Echter de scheidsrechter ziet hier een dusdanige ernstige overtreding in en besluit de bal op de stip te leggen.
We spreken inmiddels van de 80 minuut dus einde wedstrijd. Dit is natuurlijk een cadeau vanjewelste voor de thuisploeg en de aanvoerder pakt deze dan ook glunderend uit en zet de eindstand van 3-2 op het bord.

De emoties lopen even heel hoog op en er volgt ook nog een rode kaart voor onze keeper, hierdoor mag ook Thijs nog 1 minuut de handschoen aantrekken.

Maar het leed is geschied. Deze wedstrijd duurde 6 minuten te lang voor Sparta en we gaan er wel heel schlemielig af. Nu kun je natuurlijk terecht stil staan bij de lachwekkende penalty en misschien ook nog bij de 2-2 maar we hebben grote kansen gehad om de wedstrijd te beslissen. En ik denk dat we ons daarop moeten richten. Dat is namelijk hetgeen we invloed op hebben en op de scheidrechter en de tegenstander niet.

Volgende week komt de koploper naar Enschede, we ontvangen NEO, die hebben nog geen punt laten liggen. Wij zullen dus alles moeten geven om de punten in Enschede te houden.

25. 0-1 Malik (Mats), 28. 1-1, 68. 1-2 Thijs (Jonas), 74. 2-2 en 80. 3-2