Vandaag konden we de koppositie afpakken van Vogido en daarmee de één na laatste stap zetten richting kampioenschap. We hielden rekening met 2 scenario’s en we wisten welke posities we moesten innemen afhankelijk van de opstelling van de tegenstander. In een heerlijk temperatuurtje en met veel publiek langs de lijn werd er afgetrapt.

Al snel werd duidelijk dat er wat op het spel stond, 2 fel strijdende ploegen gingen er vol voor. Naarmate de eerste helft vorderde kreeg Vogido meer en meer de overhand. Zij hadden de betere mogelijkheden en wij konden via een snelle omschakeling slechts sporadisch gevaarlijk worden. Sparta kon de bal niet lang in de ploeg houden en hierdoor kwamen we niet aan ons gewenste spel toe. Dit was mede de verdienste van Vogido die ons fysiek en met een hoop bewegende spelers aftroefde. Nadat Mick tot twee keer toe met uitstekende defensieve ingrepen de 0-1 had voorkomen, moesten we na 24 minuten de 0-1 achterstand incasseren. De druk van Vogido bleef aanhouden en we hadden moeite om overeind te blijven.

Wellicht konden we in de pauze de zaak anders oppakken en was de schade beperkt tot slechts 0-1. Maar een welkome meevaller viel in ons voordeel. Opnieuw een snelle uitbraak met een diepe bal zorgde ervoor dat Pim alleen op de keeper af kon en die was te laat met zijn redding waardoor in de blessuretijd van de 1e helft de bal op de stip kon. Pim zelf nam zijn verantwoordelijkheid en zo gingen we rusten met 1-1. Een heel ander gevoel.

In de rust bespraken we dat we als team kort bij elkaar moesten blijven zowel van voor naar achter als van links naar rechts op het veld. Mede ingegeven door wat de spelers zelf aangaven, namelijk dat Vogido veel de bal tussen de linies kon spelen. Zo zouden we het aanpakken en zo lang mogelijk mee blijven doen. Wellicht kunnen wij dit keer als overwinnaar van het veld stappen.

Na 10 minuten in de 2e helft laten we aan onze linkerkant de man lopen en komen we opnieuw op achterstand. Kunnen we dit nog rechttrekken? Wij moeten nu 2x scoren want aan een gelijkspel hebben wij niets. Malik moet er geblesseerd af en Max komt voor hem. De kans op de 2-2 volgt 5 minuten later. Een mooie pass van Mats zet Pim aan het werk en bij zijn aanname en de kapbeweging naar binnen toe kan de verdediger nog net met zijn voet de bal van richting veranderen. Hierdoor staat Pim niet 1 op 1 met de keeper en is de mogelijkheid op 2-2 verdwenen. En 2 minuten later is het aan de andere kant wel raak en staat er 1-3 op het bord.

Dit komen we niet meer te boven, we leggen het conditioneel en fysiek af tegen een gedreven en door de voorsprong geholpen Vogido. Zij lopen nog uit naar een 1-5 en Pim kan in de laatste minuut de stand nog beperken tot 2-5.

Vogido is hiermee de terechte kampioen en delven wij het onderspit tegen een beter en uiterst gedreven ploeg. De felicitaties gaan dan ook uit naar Vogido.

Volgende week de laatste wedstrijd tegen ATC in Hengelo. Nog één keer dit seizoen alles uit de kast en dan kunnen we de vakantie in. En gaan we aan de slag met de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

24. 0-1, 40. 1-1 Pim, 49. 1-2, 55. 1-3, 71. 1-4, 75. 1-5 en 80. 2-5 Pim (Mats)