Daan Akkerman

In de laatste officiële thuiswedstrijd van Daan Akkerman ging Sparta met 1-3 onderuit tegen SVZW. Helaas kon Sparta in deze “speciale” wedstrijd hem geen overwinning geven want daar was de tegenstander net iets te goed voor vandaag. Na een zeer imposante carrière is dit echt het laatste seizoen van het boegbeeld van Sparta. Een tijd geleden kwam hij bij Sparta om daar op een wat lager niveau te gaan voetballen. Uiteindelijk werden het twaalf seizoenen waarin hij (tot nu toe) 314 wedstrijden speelde en maar liefst 153 doelpunten maakte. Een geweldige prestatie voor deze nog altijd zeer fitte aanvoerder. Een echte leider van de groep en hij staat altijd klaar voor iedereen. Binnen en buiten het veld een voorbeeld voor velen. Voor de wedstrijd was er een woordje en bloemetje voor Daan en zijn vrouw Janneke en werd bekend gemaakt dat er nog een afscheidswedstrijd en gezellige avond georganiseerd wordt. Meer info hierover volgt z.s.m.


Opnieuw geen punten voor Sparta

Na de nederlaag tegen Stevo in de vorige wedstrijd ging Sparta afgelopen zaterdag onderuit tegen SVZW. Na een 0-1 ruststand werd het uiteindelijk een 1-3 nederlaag voor de ploeg van trainer Tim Engbers. Sparta begon in de volgende formatie: Quirijn Kiers, Atif Arabou, Lars Bult, Randy Pater, Koen Kremers, Tom Weeren, Gabriël Genc, Mats Holtkamp, Sam Hesselink, Daan Akkerman, Danny Reinders.

Sparta begon goed aan de wedstrijd en dat leverde de eerste mogelijkheid op in de 4e minuut. Een afstandsschot van Tom Weeren ging richting de kruising maar met een knappe redding van de keeper van SVZW leverde dat alleen een corner op. Kort hiernaar een actie en voorzet van Danny Reinders maar was net niet op maat voor de inlopende Daan Akkerman. Na een wissel aan de kant van Sparta nam SVZW het heft meer in handen en groeide beter in de wedstrijd. Na een half uur spelen werd de verdediging van Sparta uitgespeeld maar ging het schot net naast. In de 37e minuut werd een cornerbal van SVZW hard binnengekopt en kwamen de bezoekers op een 0-1 voorsprong. Sparta kreeg via een kopbal van Gabriël Genc nog een mogelijkheid maar die ging net over. Sparta kwam net voor rust goed weg dat de achterstand niet groter werd dan 1 doelpunt. Een grote kans voor SVZW werd voor een open doel over geschoten.

Waar Sparta net voor rust nog goed wegkwam kwam het in de 46e minuut wel met 0-2 achter. Door slordig balverlies met het uitverdedigen maakten de spitsen van SVZW hier dankbaar gebruik van. In eerste instantie kon Quirijn Kiers nog redden maar in de rebound was hij kansloos, 0-2. De bezoekers konden met de voorsprong zich wat laten inzakken. Sparta kreeg via Luuk de Haan en Gabriël Genc nog mogelijkheden om de aansluitingstreffer te maken. Luuk schoot van dichtbij tegen de keeper aan en Gabriël zijn schot werd net voor de lijn weggewerkt. Sparta kwam in de 85e minuut op 1-2 door een doelpunt van Danny Reinders die het laatste zetje gaf na een mooie bal van Lars Bult. Hierna ging Sparta vol voor de gelijkmaker maar profiteerde SVZW van de weggegeven ruimte. Hierdoor werd het in blessuretijd nog 1-3 voor SVZW.

Opstelling: Quirijn Kiers, Atif Arabou (15. Luuk de Haan – 66. Bram Heesen), Lars Bult, Randy Pater, Koen Kremers, Tom Weeren, Gabriël Genc, Mats Holtkamp, Sam Hesselink (57. Joris Eppink), Daan Akkerman, Danny Reinders.

Scoreverloop:
37 minuut 0-1 SVZW
46 minuut 0-2 SVZW
85 minuut 1-2 Danny Reinders
90 minuut 1-3 SVZW

Volgende week zaterdag 11 mei speelt Sparta de uitwedstrijd tegen DOS’37. Aanvangstijd is daar om 14.30 uur en staat onder leiding van A.W.G. van Kraay. Zijn assistenten zijn G. Lobeek en T. Jaspers Faijen.

 

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter