Na de goede uitslag tegen Hellendoorn mochten we het vandaag opnemen tegen de nummer laatst in deze competitieronde. Raptim uit Coevorden, zij hebben 0 punten uit 6 wedstrijden, dat betekent voor ons het gevaar van onderschatting. Geerco was afwezig en Mats mocht niet voetballen omdat zijn hand in het gips zit. In het wedstrijdplan geen verrassingen, het enige dat er verwacht wordt is strijd en energie en we laten Raptim vandaag niet de eerste punten halen.

Het spelbeeld is al vrij snel duidelijk, een ver ingezakt Raptim heeft maar 1 doel, tegenhouden en hopen op een uitval. Ze laten zich met 11 man heel diep inzakken op eigen helft en slechts 2 spelers van hen worden bij balverlies van ons weggestuurd in de diepte. Daarmee hopen ze de eindstreep te halen. Er is geen enkele intentie tot voetbal spelen.

Onze verdediging komt hierdoor niet één keer echt in gevaar, heel soms zijn er wat plaagstootjes maar het staat solide. Zelf hebben we heel veel de bal en zijn we erg geduldig. Als het niet via links kan dan halen we de bal eruit en proberen we het over rechts. En natuurlijk proberen we het door de as, maar daar is het zo verschrikkelijk druk dat er bijna geen doorkomen aan is. We krijgen wel enkele mogelijkheden maar eigenlijk creëren we ook geen grote kansen. Als we besluiten wat oppertuner te spelen wordt het wat gevaarlijker maar tot scoren komen we nog niet. We gaan dus rusten met de bekende brilstand, 0-0.

In de rust brengen we Jonas voor Duuk H. en Max voor Sven. We doen het goed en zijn duidelijk de bovenliggende partij maar we moeten meer de hoeken gebruiken om het veld breder te maken en ruimte te creëren. Dat de goal gaat vallen en wij deze wedstrijd gaan winnen is voor iedereen wel duidelijk, maar we moeten hem wel eerst maken.

Al snel in de tweede helft komen we dan eindelijk op de verdiende 1-0 voorsprong. Een bal in de kluts wordt door Pim al dan niet bewust tot goal gepromoveerd. Wellicht is dit het startschot voor Raptim om het over een andere boeg te gooien maar niets is minder waar. Zij volharden in het tegenhouden en wij gaan door met het doorbreken van hun muur. En gelukkig wordt de score snel verdubbeld. Nu is het wel een mooie aanval met een voorassist van Max, die via Jonas uiteindelijk Jip bereikt en hij schiet heel beheerst binnen.

Ook deze stand is voor Raptim niet het sein om iets anders te proberen. Wij nemen het gas wat terug, het zal te maken hebben met de eerste echte warme dag van 2024, want feitelijk gebeurt er heel weinig totaan het eindsignaal.

Het was duidelijk, de 4e divisie is een maatje te groot voor Raptim en wij hebben niet (en hoefden ook niet) het onderste uit de kan te halen om deze wedstrijd te winnen.

Volgende week uit naar Almelo, Oranje Nassau is dan onze tegenstander. Hopelijk wel een ploeg die iets wil, want tegen een muur voetballen zoals Raptim is niet echt inspirerend, zowel in als aan het veld.

Scoreverloop:
50. 1-0 Pim, 55. 2-0 Jip (Jonas en Max)