Update voetbalzaken

Joost Exterkate

Joost Exterkate naar Sparta

De 24-jarige aanvaller komt over van DETO uit Vriezenveen waar hij nu sinds 1 jaar speelt.
Na zijn gehele jeugd te hebben doorlopen bij HSC’21 en daar ook vier jaar in de hoofdselectie te hebben gespeeld, kiest hij nu voor Sparta Enschede.

De technische commissie is zeer blij met zijn komst en wenst hem komend seizoen veel succes.

.

Maikel Boelema

Maikel Boelema van HSC ’21 naar Sparta

Maikel Boelema keert komend seizoen terug bij Sparta Enschede. Maikel speelde in het verleden, seizoen 2014-2015 en 2015-2016, ook al voor Sparta en kwam hij tot 61 wedstrijden. Hierna vertrok Maikel naar Sportclub Enschede en vandaar naar HSC ’21.

De technische commissie is verheugd met zijn terugkomst.

Sten Knol

 

Mijn naam is Sten Knol, 28 jaar en woon sinds januari in Enschede. Oorspronkelijk kom ik uit Wierden en ben daar ook begonnen met voetballen in de jeugd van SV Omhoog. Deze club is in 2012 gefuseerd tot Juventa ’12, ik heb 5 seizoenen in het 1e elftal gevoetbald tot ik in 2017 toe was aan een nieuwe uitdaging en ik de stap heb gemaakt naar de buurman SVZW. Na een succesvol eerste jaar met een kampioenschap in de 1e klasse gaat het nu iets minder en bungelen we onderaan.

Ik heb Sportmanagement gestudeerd in Amsterdam en werk sinds vorig jaar bij een detacheringsbureau in Apeldoorn. Ik ben in Enschede gaan wonen omdat ik graag in de stad wil blijven wonen, hier past een club in de buurt natuurlijk ook mooi bij.

De ambitie van Sparta Enschede om binnen 2 jaar uit te komen in de eerste klasse spreekt mij erg aan en zie ik als een mooie uitdaging!

Tim Rosink

Tim Rosink trainer Sparta 2 seizoen 2019-2020

Ik ben Tim Rosink 25 jaar en kom uit Enschede. Ik heb in de jeugd gevoetbald bij Rigtersbleek tot aan de B1, daarna ben ik overgestapt naar Achilles Enschede.  Al snel begon ik de focus te leggen op mijn trainerscarrière.

Trainerscarrière:
Ik ben begonnen bij Achilles E. JO13-1 in de 2de klasse hierna ging ik naar Rigtersbleek waar ik de JO13-1 (1ste klasse) trainde en mijn TC 3 (UEFA C) diploma haalde.  Daarna kwam ik terecht bij Sportclub Markelo hier heb ik de eerste twee jaar de JO13-1 getraind en zijn we gepromoveerd naar de hoofdklasse. In mijn 2de jaar heb ik mijn TC 2 (UEFA B) behaald en liep ik stage bij het 1ste elftal. Dit jaar ben ik trainer van de JO19-1 (1ste klasse) en zorg ik vooral voor de doorstroming van de jeugd richting het eerste elftal. Hiervoor heb ik veel contact met de trainer van het 1ste elftal en gezamenlijk zorgen wij ervoor dat de doorstroming goed verloopt. De afgelopen weken stonden er bijvoorbeeld twee spelers van mijn team basis in het 1ste en daarnaast trainen verschillende spelers al mee met 1.

Komend seizoen maak ik de stap richting de senioren. Vanaf het eerste moment had ik een goed gevoel bij Sparta Enschede. Ook zijn de faciliteiten perfect voor elkaar. Daarnaast heeft de TC een duidelijk beleid wat mij zeer aanspreekt. Al met al voldoende redenen om de overstap naar Sparta Enschede te maken.

Ontwikkeling:
Ik hoop mij de komende tijd als trainer verder te ontwikkelen bij Sparta Enschede en naar mijn mening is dit het ideale moment om de overstap te maken richting de senioren.
Het is aan mij de taak om spelers individueel beter te maken en als groep te presteren met als doel doorstroming richting het eerste elftal.