Update voetbalzaken

Sten Knol

 

Mijn naam is Sten Knol, 28 jaar en woon sinds januari in Enschede. Oorspronkelijk kom ik uit Wierden en ben daar ook begonnen met voetballen in de jeugd van SV Omhoog. Deze club is in 2012 gefuseerd tot Juventa ’12, ik heb 5 seizoenen in het 1e elftal gevoetbald tot ik in 2017 toe was aan een nieuwe uitdaging en ik de stap heb gemaakt naar de buurman SVZW. Na een succesvol eerste jaar met een kampioenschap in de 1e klasse gaat het nu iets minder en bungelen we onderaan.

Ik heb Sportmanagement gestudeerd in Amsterdam en werk sinds vorig jaar bij een detacheringsbureau in Apeldoorn. Ik ben in Enschede gaan wonen omdat ik graag in de stad wil blijven wonen, hier past een club in de buurt natuurlijk ook mooi bij.

De ambitie van Sparta Enschede om binnen 2 jaar uit te komen in de eerste klasse spreekt mij erg aan en zie ik als een mooie uitdaging!

Tim Rosink

Tim Rosink trainer Sparta 2 seizoen 2019-2020

Ik ben Tim Rosink 25 jaar en kom uit Enschede. Ik heb in de jeugd gevoetbald bij Rigtersbleek tot aan de B1, daarna ben ik overgestapt naar Achilles Enschede.  Al snel begon ik de focus te leggen op mijn trainerscarrière.

Trainerscarrière:
Ik ben begonnen bij Achilles E. JO13-1 in de 2de klasse hierna ging ik naar Rigtersbleek waar ik de JO13-1 (1ste klasse) trainde en mijn TC 3 (UEFA C) diploma haalde.  Daarna kwam ik terecht bij Sportclub Markelo hier heb ik de eerste twee jaar de JO13-1 getraind en zijn we gepromoveerd naar de hoofdklasse. In mijn 2de jaar heb ik mijn TC 2 (UEFA B) behaald en liep ik stage bij het 1ste elftal. Dit jaar ben ik trainer van de JO19-1 (1ste klasse) en zorg ik vooral voor de doorstroming van de jeugd richting het eerste elftal. Hiervoor heb ik veel contact met de trainer van het 1ste elftal en gezamenlijk zorgen wij ervoor dat de doorstroming goed verloopt. De afgelopen weken stonden er bijvoorbeeld twee spelers van mijn team basis in het 1ste en daarnaast trainen verschillende spelers al mee met 1.

Komend seizoen maak ik de stap richting de senioren. Vanaf het eerste moment had ik een goed gevoel bij Sparta Enschede. Ook zijn de faciliteiten perfect voor elkaar. Daarnaast heeft de TC een duidelijk beleid wat mij zeer aanspreekt. Al met al voldoende redenen om de overstap naar Sparta Enschede te maken.

Ontwikkeling:
Ik hoop mij de komende tijd als trainer verder te ontwikkelen bij Sparta Enschede en naar mijn mening is dit het ideale moment om de overstap te maken richting de senioren.
Het is aan mij de taak om spelers individueel beter te maken en als groep te presteren met als doel doorstroming richting het eerste elftal.