Na een weekje rust en 4 punten uit de eerste 4 wedstrijden lagen er vandaag kansen om voor de volle winst te gaan. Op papier is Achilles uit Hengelo een gelijkwaardige tegenstander en dan met het thuisvoordeel en de trouwe supporters zijn er dus mogelijkheden.

Achilles kwam furieus uit de startblokken en schoot binnen 1 minuut al bij ons op de paal en dat werd vervolgd met 2 gevaarlijke corners. Er werd gelukkig geen verdere schade aangericht. Het duurde wel 10 minuten voordat we zelf gevaarlijk werden met een schot van afstand van Tijn.

Maar nu waren de verhoudingen op het veld wel weer gelijkwaardig. Na een sterk begin van Achilles kregen we grip op het spel. Het spel ging over en weer maar we waren ook wel slordig. En de trainers waren niet echt tevreden.

We zochten de thee op met een 0-0 stand en de pauze werd ruimschoots gebruikt door de trainers om iedereen weer op scherp te zetten.

En blijkbaar had het geholpen. Bij de start van de tweede helft werd Mikolaj weggestuurd in de diepte en hij rondde keurig af en we kwamen op een 1-0 voorsprong. Vanaf dat moment werd het een spannend gebeuren. Er werd door beide ploegen gestreden voor de winst. Achilles ging natuurlijk eerst voor de gelijkmaker en Sparta voor de uitbreiding van de voorsprong. Tegelijkertijd werd diezelfde voorsprong met hand en tand verdedigd.

Door niet altijd goed voetbal maar wel door hard werken en de wil om te winnen kun je wedstrijden winnen. De getoonde inzet werd dan ook beloond.

Sparta wint van Achilles uit Hengelo en heeft nu 7 punten uit 5 wedstrijden, volgende week uit naar Victoria 28. Gezien de stand op de ranglijst opnieuw kansen voor 3 punten. Neemt niet weg dat we nooit onze tegenstanders mogen onderschatten.