30 november 2019 Achilles 12 – Sparta 1 -7

Aan het begin van een seizoen stel je samen doelen, de doelstelling vanuit de groep was Kampioen worden. Dat is mooi en ambitieus en in ons geval ook realistisch. We hebben een goede groep met goede voetballers in elke linie. Daarnaast hebben we een positieve spelopvatting en spelen we elke wedstrijd voor de winst.

Echter vanaf het begin van de competitie tot aan de doelstelling zijn we 9 maanden onderweg, dat is een erg grote stap om in 1 keer te nemen. Daarom is het verstandig om tussentijdse zgn. piketpaaltjes te slaan.

1 van die piketpaaltjes is bijvoorbeeld om verzorgd en goed voetbal te spelen. Als je elke wedstrijd dat kunt brengen dan zullen er in elke wedstrijd kansen komen om te scoren en als je dan ook de kansen benut dan win je meerdere wedstrijden en dan ben je wellicht aan het eind van het seizoen kampioen.

Afgelopen zaterdag heeft Sparta JO17-1 laten zien hoe goed en verzorgd voetbal zij kunnen spelen. Vanaf minuut 1 was het spel goed en verzorgd.
Natuurlijk speel je geen perfecte wedstrijd en zijn er altijd dingetjes die beter kunnen maar het was gewoon goed.
Of zoals de trainer zal zeggen: Het was wel aardig wat we lieten zien op het veld.”

Voor de thee pauze wisten we 3 keer te scoren. Ook moet gezegd dat we direct na de tegengoal de marge weer op 2 doelpuntenverschil wisten te zetten.
Na de wissel in de rust; Jelmer erbij en Mitchel eraf en ná 5 minuten in de 2e helft ook Ruben erbij en Tom eraf wisten we eenvoudig uit te lopen naar een 7-1 eindstand in het voordeel van de Spartanen.

Er is nu een gat geslagen met de nummer 5 en 6 waardoor er reëel mag worden gehoopt op een eindrangschikking bij de 1e 5.

Doelpunten:
15” 0 – 1 Haytem (Sam)
24” 0 – 2 Loek (Lucas)
38” 1 – 2
39” 1 – 3 Eray (Mitchell)
50” 1 – 4 Lucas (Eray)
55” 1 – 5 Lucas (Eray)
63” 1 – 6 Loek (Sam)
79” 1 – 7 Loek (Eray)

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter