FC Noaber

Sinds het vorige voetbalseizoen werkt cvv Sparta Enschede samen met FC Noaber, met als doel om jongeren op te leiden voor het trainen en fluiten van jeugdelftallen en het vervullen van allerlei andere werkzaamheden binnen de club. Degene die hiervoor in aanmerking komen zijn zowel jongens als meisjes van 14 jaar en ouder die lid zijn van Sparta.

Kern van inzet in het kader van FC Noaber vormt het afsluiten van een zogenaamde Noaberdeal:

je gaat de deal aan voor de duur van een seizoen

naast het vrijwilligerswerk krijg je o.a. gratis een training EHBO/reanimatie en deelname aan een beroepskeuzetest aangeboden

FC Noaber biedt jongeren daarnaast verschillende cursussen aan, bijvoorbeeld om hun op te leiden als trainers of scheidsrechter.

En niet onbelangrijk: een vrijwilligersvergoeding van €2,75 per uur (gedurende 1 seizoen, gemiddeld € 36 per maand).

FC Noaber werkt samen met diverse sportverenigingen in de regio en maakt voor dit project gebruik van een subsidie van de Provincie Overijssel. Het doel is om op deze wijze jongeren te binden aan de club en hen een opleiding aan te beiden.

Het afgelopen seizoen namen bij Sparta 16 jongens en meisjes, tot grote tevredenheid van zowel de deelnemers als de club, gebruik van dit aanbod. Inmiddels hebben zich al een aantal nieuwe kandidaten aangemeld en besloten de deal af te sluiten.

Ben jij lid van Sparta en lijkt het je leuk om een jeugdelftal van Sparta te trainen of wedstrijden te fluiten, te assisteren in de kantine of in het beheer?
Neem dan nu contact op met onze verenigingsmanager Tom van Veen, tel. 06 86847041, of mail

Hij, dan wel Tim Sprakel (contactpersoon Sparta-deelnemers FC Noaber), neemt dan zo snel mogelijk contact met je op voor het maken van een afspraak.

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter