Na de succesvol verlopen Winter en Summer Games in 2021 namen CVV Sparta en AWA Outdoor het initiatief voor de Wintergames 2022.

Met in achtneming van de geldende Coronamaatregelen hebben CVV Sparta en AWA Outdoor de Wintergames op zaterdag 15 januari door laten gaan voor jongeren van 13 t/m 26 jaar.

De Winter Games hebben als doel om, met extra sport- en spelactiviteiten, jongeren te motiveren in beweging te komen. Tijdens de coronapandemie krijgen jongeren vooral te horen wat er allemaal niet mag én niet kan. Daarom is het belangrijk om hen, juist nu, een positieve impuls te geven zodat ze positiever de wintermaanden door kunnen komen.

Uit onderzoek blijkt dat jongeren tijdens deze coronapandemie minder zijn gaan bewegen, 4 op de 5 beweegt zelfs te weinig. Daarnaast geeft de helft van de jongeren aan zich gespannen te voelen.

Met veel enthousiasme namen de jongeren deel aan clinics Mountainbiken, Handboogschieten Klimmen en Boksen.

De Summer Games zijn een initiatief van de Krajicek Foundation, de Johan Cruyff Foundation en Sociaal Werk Nederland om jongeren te motiveren om tijdens de winterperiode in beweging te komen en hen hiermee een positieve impuls te geven.

 

 

 

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter