Foto’s Sparta – Enter Vooruit
Meer foto’s: Henk Pluimers

Deze wedstrijd tegen Enter Vooruit heeft Sparta met 2-0 gewonnen. Voor aanvang van de wedstrijd werd Daan Akkerman gehuldigd voor zijn 250e wedstrijd voor Sparta. Toen hij 10 jaar geleden op 32 jarige leeftijd besloot om bij Sparta te gaan voetballen had niemand dit kunnen bedenken. Een geweldige prestatie en alle respect voor onze aanvoerder die nog wekelijks belangrijk is voor onze ploeg. Zowel in als buiten het veld een voorbeeld voor velen. Dat was ook de reden dat alle vier trainers, die Daan hebben getraind bij Sparta, aanwezig waren bij deze wedstrijd. Het begon 10 jaar geleden met Jan Willem van Holland (huidige trainer E.V.), daarna Peter Schulte (huidige ass. trainer JO17-1), toen Jeroen Niks (huidige trainer DOSā€™37) en de huidige trainer van Sparta Joost Du Gardijn.

Sparta speelde een goede eerste helft met goed combinatie voetbal en de volledige controle over de wedstrijd. Aanvallend kwam het een paar keer goed door en verdedigend werd er niets weggegeven. De 2-0 ruststand was dan ook verdiend. Nadat Daan eerst nog een teenlengte tekort kwam om de score te openen lukte hem dat wel in de 24e minuut. Een goed lopende aanval over de linkerkant via Danny Reinders en Koen Kremers werd door Daan Akkerman vakkundig afgerond, 1-0. Tien minuten later kwam Sparta op een 2-0 voorsprong door een doelpunt van Jorn Jonge Poerink (er worden verschillende varianten gebruikt voor zijn naam maar dit is de juiste). Nu ging de aanval via de rechterkant en de voorzet van Luuk de Haan werd strak door Jorn binnen geschoten, 2-0.

In de tweede helft een heel ander spelbeeld dan in de eerste drie kwartier. De bezoekers uit Enter gooiden er nog een schepje bovenop en kreeg hierdoor de overhand. Sparta werd wel teruggedrongen maar kansen creƫerde Enter Vooruit ook niet. Sparta kwam nog maar sporadisch in de buurt van het doel van Enter Vooruit. Alle aanvallende intenties stranden al vroegtijdig door verkeerde keuzes. Sparta had geluk dat een schot van Enter Vooruit via de binnenkant paal het veld weer in ging. Hierdoor bleef de aansluitingstreffer uit en moest Bryan Jonkers aan het einde van de wedstrijd nog 1 keer een redding verrichten. Een goed genomen vrije bal kon hij nog net met zijn vingertoppen tot corner verwerken. Kort hierna floot de scheidsrechter voor het eindsignaal en won Sparta deze wedstrijd met 2-0.

Opstelling: Bryan Jonkers, Koen Kremers, Maikel Boelema, Rob van Holland, Davide Poledda, Mika Klepper (53 min. Alessio Pinna), Jorn Jonge Poerink, Gabriƫl Genc (84 min. Simon Prinsen), Luuk de Haan, Danny Reinders, Daan Akkerman.

24 minuut 1-0 Daan Akkerman
34 minuut 2-0 Jorn Jonge Poerink