Lijkt het je leuk om samen met een groep vrijwilligers te werken bij een voetbalclub en ben je niet bang om je handen uit de mouwen te steken? Wil je dat misschien ontdekken en leren? Dat kan bij cvv Sparta in Enschede.  

Werken of een zinvolle dag invulling hebben, is belangrijk. Het geeft structuur aan je dag en leert je weer in het normale ritme te komen. Je doet mee in de samenleving en komt in contact met andere mensen. Misschien vind je het lastig om iets te vinden wat bij je past.  

Bij voetbalvereniging Sparta is altijd genoeg te doen. Het werk bestaat uit onderhoud, schoonmaakwerk doen in het gebouw en op het terrein. Naast de schoonmaak en het onderhoud van de vereniging bereiden we lunches voor en hebben we een kookactiviteit.   

We gaan met je in gesprek over welke werkzaamheden je voorkeur hebben. Als het voor beide partijen een match is om te komen werken gaan we zo snel mogelijk samen aan de slag!

Weer in het werkritme komen:
Bij het starten met het werken bij Sparta werk je een dag mee om te kijken of het bij je past.  Je bent samen met je collega’s verantwoordelijk voor de werkzaamheden en dat al het werk gedaan wordt. Natuurlijk krijg je voldoende tijd om te wennen aan het nieuwe ritme en je werkzaamheden. Er is altijd een aanspreekpunt aanwezig vanuit Estinea, waar je op kan terugvallen voor advies en ondersteuning.  

Richting een betaalde baan:
Bij het starten met je werk bij Sparta zal je misschien nog wat extra ondersteuning nodig hebben. Maar uit onze ervaring kunnen wij zeggen dat de vrijwilligers al snel zelfstandig aan het werk zijn en goed leren samenwerken met collega’s. Wij zullen dan samen met je gaan kijken naar de mogelijkheden om de dagen en werkzaamheden uit te breiden om je voor te bereiden op een betaalde baan. Als je gaat werken bij Sparta krijg je een vrijwilligerscontract. Je krijgt geen salaris, wel wordt er door Sparta een lunch verzorgd waardoor je sociale contacten kan verbreden. Je doet waardevolle werkervaring op, zodat je mogelijk de overstap kunt maken naar een betaalde baan bij een regulier bedrijf. Wanneer toch blijkt dat dat de stap naar een betaalde baan niet haalbaar is, is er een mogelijkheid om je werk voort te zetten bij Sparta.  

Aandeel binnen de samenleving:
Met het werk bij de voetbalvereniging doe je volop mee binnen de Enschedese samenleving. Je maakt deel uit van een groep vrijwilligers, maar ook de andere gebruikers van de locatie, denk hierbij aan een jonge moeders groep, inloop van Mediant en niet te vergeten alle betrokken partijen van de voetbalvereniging. Daarnaast zal je ook in contact komen met bezoekers en partijen die een lunch afnemen. Met het werk dat je doet beteken je wat voor anderen en zorgen we dat de club er goed verzorgd uit ziet. Je draagt een steentje bij in de maatschappij.  

Estinea
Estinea helpt mensen hun eigen keuzes te maken en het beste uit zichzelf te halen. Dat doen we onder andere door werkplekken te bieden bij maatschappelijke voorzieningen aan mensen die niet direct aan de slag kunnen in een betaalde baan. En helpen mee om deze voorzieningen in stand te houden. cvv Sparta in Enschede is een algemene voorziening in het kader van de WMO en wordt ondersteund door de gemeente Enschede.  

Aanmelden
Ben je enthousiast om te komen werken bij Sparta.
cvv Sparta is een algemene voorziening in het kader van de WMO en wordt ondersteund door de gemeente Enschede. Aanmelden? Neem contact op met gemeente Enschede en bel 053 48 17 900 of bel Estinea op 088 49 50 210 of 0658866325. Bereikbaar van 8.30 tot 15.00 van dinsdag tot vrijdag.


Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter