Aankomend weekend zal in de laatste speelronde van de najaarscompetitie duidelijk worden of Sparta JO19-1 zich gaat plaatsen voor de promotiepoule. Met 18 punten uit de eerste 10 duels wordt op dit moment de 5e plek bezet, maar met een overwinning tegen hekkensluiter SDC ’12 en gunstige uitslagen op de andere velden kan mogelijk nog een plek bij de eerste vier worden gepakt. Lukt dit niet, dan begint het grote gepuzzel. Uit de totaal 13 hoofdklassen in de districten Noord en Oost plaatsen de 8 beste nummers 5 zich ook voor de promotiepoule en qua puntengemiddelde zit JO19-1 op dit moment aan de goede kant van de score.

Na een slechte seizoensstart met drie nederlagen op rij herpakte JO19-1 zich in de nakomende weken, maar moest gaandeweg deze inhaalrace nog een onnodige nederlaag tegen Victoria ’28 worden geslikt. Met goed spel en veelal grote uitslagen werd de lijn naar boven weer ingezet. Afgelopen weekend was Vogido JO19-1 een maatje te klein (1-4 winst) en alles zal nu afhangen van de laatste speelronde.

Ondanks het soms wisselvallige spel is duidelijk dat Sparta’s hoogste jeugd beschikt over veel talent. Aanvoerder Gabriel Genc maakte zaterdag zijn competitiedebuut voor Sparta 1 met een goede invalbeurt. Ook de Sparta beloften (met daarin veel JO19-spelers) timmeren aan de weg, zo werd afgelopen week een dikke 13-1 overwinning behaald op de leeftijdsgenoten van de Tubanters. Plaatsing voor de volgende ronde is daarmee afgedwongen. Alle ingrediënten lijken aanwezig om de komende jaren veel talent te zien doorstromen naar de seniorenselectie. Veel zal afhangen van de mentale instelling van de spelers zelf, maar ook de keuzes die aan de zijde van Sparta hierin zullen worden gemaakt, met name op technisch vlak.

Komend weekend zal blijken of JO19-1 na de winterstop nog om promotie kan spelen. Lukt het zaterdag niet, dan wacht een vervelende tweede seizoenshelft met louter nog potjes om de spreekwoordelijke eer. Geen goed vooruitzicht, dus het mag duidelijk zijn wat de belangen zijn !

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter