26 oktober 2019 SDC ‘12 – Sparta Enschede 0 – 4

Op een prachtige zonnige dag eind oktober mochten we uit naar Denekamp om daar de 3 punten op te halen. We willen daarmee de reeks van overwinningen doorzetten. We hadden Eray er gelukkig weer bij, na zijn blessure, maar Sam was deze middag afwezig.

De voorbereiding was niet optimaal. Afgelopen donderdag was er al slordig getraind en ook de warming-up werd met weinig energie afgewerkt. Als we zo de wedstrijd in gaan, maken we het onszelf erg lastig.

30 seconden na het fluitsignaal werden we dan ook al gewaarschuwd, een vrije schietkans voor SDC ging voorlangs. Het tempo was veel te laag en de linies lagen te ver uit elkaar en af en toe werd er in wandeltempo gevoetbald.
SDC legde veel strijd in de wedstrijd en daardoor oogde het allemaal erg rommelig.

Toch kwamen we wel verdiend op voorsprong, een mooi schot van Lucas zorgde voor de 0-1 en 1 minuut later werd een bal van Mitchell van de lijn gehaald. In de 18e minuut werd een prima actie van Loek beloond. Hij passeerde 3 mensen op het middenveld en gaf op het juiste moment de pass op Bob en uit diens voorzet kon Jelmer de 0-2 op het bord laten noteren.

Met deze stand gingen we ook de kleedkamer in. We waren het erover eens dat het niet best was. We hielden het veld te groot, het tempo was te laag en veel te weinig energie. Tevens waren er een aantal spelers met hun eigen wedstrijdje bezig en niet in het teambelang.

We brachten Eray en Ruben voor Mitchell en Sil en we zouden het proberen beter te doen in de 2e helft.

Veel beter werd het niet, wellicht een klein beetje, tempo was nog steeds te laag en de energie was er voornamelijk bij balbezit en aanzienlijk minder bij balverlies.

SDC bracht dan wel veel strijd maar ging ook wel heel erg slordig om met hun kansen, grote missers en ook een paar keer zeer kordaat optreden van Kay voorkwam de tegentreffer.

Omdat we wel de betere ploeg waren liepen we uit naar 0-4. Een prima actie van Atif leidde tot een intikker van Loek en Jelmer mocht vlak voor tijd zijn 2e en de eindstand voor zijn rekening nemen.

Kijkend naar onze tegenstanders waar we nu tegen gespeeld hebben dan is de conclusie dat we de mindere goden hebben gehad en dat er vanaf volgende week 2 tegenstanders volgen die minimaal gelijkwaardig moeten worden geacht. Als we dan niet de juiste energie in de wedstrijd leggen en op zijn minst ons basisniveau halen dan gaan we onherroepelijk tegen nederlagen aanlopen.

Het gekke van voetbal is ook dat je soms een hele goede wedstrijd speelt en met 0 punten van het veld stapt, of andersom. Maar een overwinning wil niet altijd zeggen dat je dan ook een goede wedstrijd hebt gespeeld.

Dus volgende week zal het tegen de koploper anders moeten, tenminste als we de koppositie over willen nemen. We hebben er het team en de spelers voor, laten we het daarom maar houden op een collectieve offday in een prachtig herfstzonnetje.

Doelpunten
6’ 0-1 Lucas
18’ 0-2 Jelmer (Bob)
60’ 0-3 Loek (Atif)
72’ 0-4 Jelmer (Eray)

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter