Vandaag al weer de derde competitiewedstrijd. Thuis tegen ATC 65, een ploeg waar we in de beker een 7-1 nederlaag leden. Kortom een wedstrijd waarin we onze borst nat kunnen maken.

De voorbereiding vlogen we dit keer eens anders aan. We willen, als staf, ook de jongens eigen verantwoordelijkheid geven en met name hoe ze daar dan mee om gaan. We hebben Abgar en Jip gevraagd om hun visie te delen met de staf en vandaaruit gezamenlijk te komen tot wellicht andere opvattingen. Een paar verschuivingen in het elftal was het gevolg. De opstelling werd gedeeld door Geerco en vervolgens namen Abgar en Jip het strijdplan door met de andere spelers.

Ná goed 3 minuten had er eigenlijk al een rode kaart moeten zijn voor een verdediger van ATC. Jip is alleen op de keeper af en wordt onreglementair vastgehouden. De scheidsrechter grijpt echter totaal niet in en laat gewoon doorspelen, weg grote kans voor Sparta. Wel volgt er in de 10e minuut een schot op ons doel waarbij Damian Malki goed ingrijpt. Maar 4 minuten later is het wel raak voor de bezoekers. Balverlies van onze spits leidt een snelle omschakeling in en binnen een paar seconden staan ze voor onze goal en kan de aanvaller eenvoudig de 0-1 binnen tikken. 5 minuten later is het zelfs al 0-2. Uit een corner wordt de bal met een stuiter tegen onze deklat gekopt en vanuit de rebound is een speler van ATC 65 sneller en tikt binnen.

Na een wat onwennig begin en helaas 2 goals tegen komen we wat beter in de wedstrijd. Een voorzet van Max is nog net te scherp voor Mats bij de 2e paal. En in de 30e minuut leveren we via een aantal schijven met goed voetbal een mooie aanval af. Het lijkt aan het eind te stranden maar geknoei bij ATC geeft ons de kans om druk te houden en via het blok van Mats komt de bal bij Jip en die scoort 1-2. We zitten dan iets beter in de wedstrijd maar ATC blijft gevaarlijker en zeker in de omschakeling.

We gaan rusten met een 1-2 achterstand. Onze goal is het bewijs dat wanneer we de bal langer in de ploeg houden en simpel spelen we dus wel degelijk kansen krijgen. We hebben nog alle kans en we staan er een stuk beter op dan de afgelopen bekerwedstrijd tegen hen in Hengelo.

Vlak na rust komen we wel goed weg, een intikker voor open doel wordt klungelig naast getikt door ATC, We brengen Duuk Hagels voor de geblesseerde Miguel. De druk van ATC blijft wel aanhouden en in de 48e minuut is een simpel steekpassje door het midden genoeg om de spits de 1-3 aan te laten tekenen. We wisselen opnieuw, Lorenzo eraf en Zakarios erbij. Maar we komen niet echt tot kansen, zelfs niet tot mogelijkheden. Maar ook ATC creëert niet de echte grote kansen. Een schot dat van richting verandert kan nog goed gered worden door Damian en wij hebben nog een corner waarbij Jip de bal over kopt. Maar ATC is nog het gevaarlijkst met een schot van afstand tegen de buitenkant paal. Sep komt bij ons nog een keer in schot positie maar moet met rechts uithalen i.p.v. zijn favoriete linker.

Het loopt naar het einde toe en er wordt niet meer gescoord. Toch wel een teleurstelling gezien ons spel in het tweede deel van de eerste helft. Maar ATC was de bovenliggende partij. Volgende week uit naar Zutphen, wellicht dat we daar het eerste punt of punten op kunnen halen. Elke wedstrijd begint gewoon weer met 0-0.