Vosseveld JO15-2 – Sparta JO15-4 (3-2)

Vandaag onze eerste competitie wedstrijd in de 3de klasse. Hiervoor moesten we eerst ongeveer 45 minuten rijden naar een dorpje genaamd Winterswijk.
Door ziektes en blessures konden we niet ons gehele team meenemen. Hadden 1 leenspeler tot onze beschikking en dat was Gijs. Doordat we dus eigenlijk te weinig spelers hadden werd er geïmproviseerd met de opstelling. Onze eigen keeper ging in de spits spelen, hadden een voorhoede spelers op het middenveld en middenvelders in de verdediging.
We begonnen goed aan de wedstrijd en waren een gewaagde tegenstander ondanks onze geïmproviseerde opstelling. Wij voetbalden beter dan onze tegenstanders. De wind was echter ook een tegenstander van ons en konden er niet goed mee overweg.
In de 15de minuut kwamen we door een klein foutje op achterstand. We waren de betere maar verzuimden te scoren. Ongeveer 10 minuten voor de rust werd onze voorhoede speler binnen de 16 meter gebied vastgehouden en onderuit getrokken. Volgens de scheidsrechter was het niets en stelde onze speler zich aan en af geen penalty.
5 minuten later kreeg onze speler de verkeerd gespeelde bal van de tegenstander in de voeten gespeeld. Hij nam de bal mee en netjes in de verre hoek binnen schoot. Ook nu was de scheidsrechter tegen ons. Volgens hem was het buitenspel en keurde het doelpunt af. Ook de vele protesten van zowel onze spelers, leiders en leiders van de tegenstander bleef hij bij zijn standpunt. We hadden dus al met 1-2 voor kunnen staan. Nu gingen we met een 0-1 achterstand de rust in.
In de kleedkamer werd afgesproken door te gaan hoe we bezig waren en de doelpunten vanzelf zouden komen. De ballen moesten wel laag worden gespeeld i.v.m. de wind. Ook werd afgesproken dat we ons niet geheel kapot moesten lopen omdat we geen wissels hadden.
De 2de helft begonnen we zeer sterk en aanvallend. We hadden de tegenstander volledig in de tang. We kwamen op gelijke hoogte doordat onze spelers de verdediging van de tegenstander geheel gek hadden gespeeld. Kort daarna was er een geweldige steekpass die lekker binnen werd getikt. We hadden eindelijk ons doel. We stonden voor. De tegenstander lag op de slachtbank om afgemaakt te worden. We waren steeds in de aanval. 10 minuten voor het eind een hard schot van onze middenvelder op goal. De keeper hield hem tegen maar liet de bal los. Deze afvallende bal werd binnen geschoten. Jammer genoeg moest de scheidsrechter zich er weer mee bemoeien. Hij keurde de goal af omdat de keeper volgens hem nog een(1) hand op de bal had. Dit was niet het geval de bal lag wel 1,5 meter voor de keeper.
Na deze afgekeurde goal knakte er iets bij onze spelers. Er was veel frustratie en er werd onzorgvuldig gevoetbald. De tegenstander maakte goed gebruik van de situatie en door een snelle counter kwamen ze op gelijke hoogte. Later werd door een verdedigingsfout bij een corner ook nog de 3de goal geïncasseerd.
We speelden goed maar de scheidsrechter zette zijn stempel op de wedstrijd. We zijn bestolen van de 3 punten die we zeker hadden verdiend.