Aanstaande zaterdag wacht voor Sparta de laatste uitwedstrijd van dit seizoen. In Zwolle mag dan worden aangetreden tegen SVI, de ploeg waar in de heenronde thuis voor de winterstop nog met 1-3 van verloren werd.

SVI heeft een moeizaam seizoen achter de rug, maar mag zich intussen verzekerd weten van klassebehoud, hetgeen een knappe prestatie is van de promovendus. Het gehele seizoen werd in het rechterrijtje gebivakkeerd, maar SVI slaagde erin ploegen als ASC ’62, Voorwaarts V. en Blauw Wit ’66 onder zich te houden. Voor de winterstop ging SVI er in Enschede met de punten vandoor en dat was toen redelijk tegen de verhoudingen in. Sparta verloor echter met 1-3 en ging daardoor met een behoorlijke domper de winterstop in.

Afgelopen weekend versloeg Sparta in een na rust eenzijdig duel Voorwaarts V. met 5-1. De oranjehemden gingen een uur goed mee in het spel, maar zakten na de 2-1 door Dewi Perik door de hoeven en moesten uiteindelijk een ruime nederlaag incasseren. Zonder de geschorsten Daan Akkerman en Ronald te Morsche hield Sparta de punten in eigen huis. Doelstelling voor de resterende ontmoetingen tegen SVI en IJVV is de volle winst en dan kan het seizoen nog met een redelijk gevoel worden afgesloten.

De wedstrijd tussen SVI en Sparta begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter S. Kiremit.