Komende zaterdag speelt Sparta thuis tegen VV Voorwaarts uit Westerhaar-Vriezenveensewijk.

De bezoekers beleven een moeizaam jaar in hun eerste seizoen in de tweede klasse. De ploeg van scheidend trainer Dick Beverdam vindt zich terug op een 15e plek op de ranglijst en zal naar alle waarschijnlijkheid nacompetitievoetbal moeten spelen om aanspraak te mogen blijven maken op klassebehoud. Ondanks het moeizame seizoen waren er dit jaar toch enkele hoogtepunten te beleven. Zo werd er in januari knap gewonnen van toenmalig koploper DOS Kampen en verspeelde Den Ham ook al punten in Westerhaar door een 2-2 gelijkspel.

Eerder dit seizoen had Sparta het ook knap lastig tegen de oranjehemden. Dewi Perik liep in de blessuretijd een voorzet van Danny Reinders binnen en bezorgde Sparta zo een late 1-0 overwinning.

Afgelopen weekend kende Sparta een prima middag in IJsselmuiden tegen IJVV. In het restant van de eerder gestaakte wedstrijd kwam IJVV er niet aan te pas en liep Sparta knap uit naar een uiteindelijke 4-2 winst. De hele aanvalslinie van Sparta kwam tot scoren en de middag kreeg nog een extra feestelijk tintje door het goede nieuws van de geslaagde hartoperatie van leider Jan Maris.

De wedstrijd vandaag staat onder leiding van scheidsrechter Peter Hulsmeijers.