De eerste selectie van Sparta zit midden in de voorbereiding voor het komende voetbalseizoen. Sparta komt voor de competitie opnieuw uit in de tweede klasse H Oost van het zaterdagvoetbal.

Nieuw hierin zijn 6 andere clubs ten opzichte vorig seizoen en dat zijn Enter Vooruit, ZAC uit Zwolle, PH uit Almelo, OWIOS uit Oldebroek, Quick ’20 zat., en VSCO ’61 uit Oosterwolde.

Grote vraag is natuurlijk of Sparta de mooie prestatie, een 2e plek, in het afgelopen seizoen kan evenaren.

De selectie van hoofdtrainer Jeroen Niks is wel wat gewijzigd t.o.v. vorig seizoen. Erik Wassens is gestopt wegens gezinssituatie en werk, en Ronald te Morsche (DOS ’37), Twan v/d Abeelen en Max Kuipers (beide Vogido), vertrokken naar een andere club voor een nieuwe uitdaging. Nieuw in de selectie zijn: Ken Berends (Eilermark), Joost Extercate (DETO), Sten Knol (SVZW), Maikel Boelema (HSC ’21), Fabio Paol (Vogido) en Alessio Pinna (trainde vorig seizoen al div. keren mee). Vanuit de jeugd hebben Bram Heesen, Jorn Jonge Poerink en Jurriaan Wilderink de stap naar de eerste selectie gemaakt en Tim Tonis komt over van de 2e selectie. Kortom een bredere selectie waarin de concurrentie sterker is en een ieder zich maar moet bewijzen voor een basisplaats.

We zijn de voorbereiding begonnen met de eerste training op 13 augustus bij Sparta. Daarna hebben we nog 4 pittige trainingen afgewerkt voordat we op trainingskamp gingen naar het Apart Hotel in Delden. Altijd goed en mooi voor het groepsproces en om elkaar op een andere manier beter te leren kennen. Met 3 goede trainingen in 2 dagen en een afsluitende oefenwedstrijd tegen ON (5-1 winst) op een prachtig veld, werd dit geweldig weekend afgesloten met een heerlijke BBQ.

Op 27-08-19 hebben we oefenwedstrijd tegen en bij Excelsior ’31 in Rijssen gespeeld. De nederlaag van 4-0 was natuurlijk niet belangrijk maar wel de manier waarop we willen gaan voetballen dit seizoen. We lieten mooie dingen zien en hadden zeker 2 x moeten scoren. Voor de Bekerronde zijn we ingedeeld bij Tubantia, Vodido en FC Dinxperlo. De eerste en enige thuiswedstrijd afgelopen zaterdag hebben we verloren met 0-1 van Tubantia. Een gelijkspel had de verhouding in het veld beter weergegeven.

Zaterdag 07-09-19 spelen we uit tegen Vogido (17.00uur) en 14 september gaan we naar Dinxperlo waar de wedstrijd om 14.30 uur begint. Op 21 September start onze competitie met een thuiswedstrijd tegen IJVV.