Eindelijk, we mogen weer, het nieuwe voetbalseizoen gaat beginnen. Afgelopen donderdag de eerste kennismaking tussen spelers, (een enkele) ouder, teamleider en de trainers. Nog niet iedereen is beschikbaar maar vanaf volgende week zijn we weer compleet.

Compleet betekent voor D3 dit jaar maar liefst 16 spelers inclusief 2 keepers en een jonge dame, Danique Brendel, die vanwege haar ontwikkeling bij de jongens komt voetballen. We gaan er samen wat moois van maken dit seizoen.
Met 16 spelers en 2 keepers liggen er nog wel wat uitdagingen in het verschiet en we moeten de eerste bekerwedstrijden maar eens goed gebruiken om te zien hoe we deze uitdagingen aan moeten vliegen. We staan open voor suggesties.

Het begon allemaal al wel een beetje vreemd want in het programma stond dat we uit tegen Losser moesten spelen, maar aangekomen in Losser bleek de locatie om te spelen ons eigen sportcomplex te zijn in Enschede. Deze variant kende ik nog niet maar hoort hedentendage ook bij de mogelijkheden. Advies dus om voortaan in de voetbal.nl app door te klikken en te zien op welke locatie er daadwerkelijk gevoetbald gaat worden.

Uiteindelijk waren we allemaal ruimschoots op tijd en konden we beginnen met de wedstrijd. Van de 13 spelers kenden de trainers er nog 6 van het vorig seizoen en de overige 7 moesten ingepast worden in de 1e opstelling. We moesten, vooral in de eerste helft, wel even wennen want binnen no-time stonden we al met 3-0 achter. We hadden even niet het antwoord op de snelle buitenspeler en ook ons middenveld had geen antwoord op de middenvelders van Losser.

Toch kwamen we zelf er een keer goed uit, want we hebben een aantal snelle jongens in het team, een goed aanval via onze rechterkant met een goede trekbal van Milan en een onbedoeld doortikkertje van Sebastian (zijn eigen woorden) kon Joren de eerste treffer voor ons van dit seizoen maken. Echter een paar minuten later werd het ook al weer 4-1, waarbij we opnieuw op snelheid in de achterhoede werden geklopt.

In de rust bespraken we wat er goed en fout ging en we waren het erover eens dat we heel snel balverlies hadden omdat we wel heel onrustig aan de bal waren bij balbezit. Elke pass was onnauwkeurig en er werd veel te veel blind naar voren geschoten. Tevens lag er veel te veel ruimte op het middenveld.

Vol goede moed gingen we de 2e helft in en al snel met resultaat want een aanval over onze rechterkant eindigde bij Mikolaj en hij kon de 2-4 scoren en snel daarna was het Tijn die onderuit werd getrokken en de toegekende strafschop zelf onberispelijk nam en het was zowaar 3-4.

Losser werd op tijd wakker en ondanks dat het wel spannend was kregen we geen echte kansen meer. Losser daarentegen wel en zij konden dan ook nog een keer scoren waarmee de eindstand van 5-3 was bepaald.

We kunnen terugkijken op een goede 2e helft, we hebben onze kopjes niet laten hangen en dat is een positief punt. En ook de uitslag van de 2e helft is een 2-1 overwinning en de trainers hebben genoeg gezien om mee aan het werk te gaan in de trainingen en voor de volgende wedstrijden.

Harald Aarnink (hij nam de vlag over in de 2e helft) heeft aangegeven graag te willen vlaggen omdat hij in principe altijd aanwezig is. Soms heeft hij dienst in het weekend en kan dan weggeroepen worden. Wij hopen dat er dan ouders zijn die stand-in willen zijn.
Ook elke thuiswedstrijd zal er een scheidsrechter moeten zijn, ook daarvoor doe ik nogmaals een oproep. Kun jezelf of ken je iemand die bij gelegenheid een wedstrijdje zou willen fluiten, laat ons dat weten.