Sparta JO19-1 beleeft een vliegende start in de kampioenspoule voor promotie naar de 4e divisie. Met de volle winst uit de eerste vier wedstrijden en een enorm doelsaldo is er een kansrijke uitgangspositie, maar gaat het nu om het vervolg.

Na overwinningen tegen De Tubanters (8-1), Spportclub Markelo (2-7) en Hulzense Boys (8-1) moest JO19-1 afgelopen weekend aantreden in Winterswijk tegen fusieclub FC Winterswijk. Een taaie tegenstander die klaar was om Sparta het eerste puntverlies te bezorgen. Sparta had een smalle selectie vandaag, het was daarom improviseren voor trainer Leon Schmitz en zijn staf.

In de eerste helft wist FC Winterswijk het Sparta enorm lastig te maken. De keuzes in balbezit vielen aan Sparta-kant niet altijd goed uit, waardoor een compact spelend FC Winterswijk de controle kon houden. Balverlies op de rechterflank leidde de 1-0 voorsprong voor de thuisploeg in. Op slag van rust wist Sparta toch op gelijke hoogte te komen. Een vlot lopende aanval werd vanuit de vijfmeter afgerond. Op basis van het spel in de eerste helft was deze gelijkmaker (én de timing daarvan) absoluut een meevaller.

In de tweede helft had Sparta een beter antwoord op de spelopvatting van de thuisploeg. De ruimtes die vielen werden optimaal benut en een hardwerkend middenveld en dito verdediging leverden goed werk. De Sparta-spitsen konden zich uitleven en FC Winterswijk werd bij tijd en wijle overlopen. Met o.a. twee benutte penalty’s kwam de eindstand op 1-5.

Scorebordjournalistiek zal weergeven dat Sparta een gemakkelijke middag had, maar dit was zeker niet het geval. Het was een risico om met zo’n smalle selectie deze wedstrijd in te gaan en dat mag in de komende cruciale weken absoluut niet meer gebeuren. Met JO19-1 (én JO17-1) in een dusdanige uitgangspositie zou het jammer (en dom) zijn om geen prioriteit aan de belangen van beide teams te geven.

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter