In de week na de laatste activiteit van het afgelopen seizoen is de gemeente gestart met het groot onderhoud van de natuurgrasvelden. Dat betekend dat er niet meer op gespeeld kan worden en dat de velden worden uitgevlakt, ingezaaid en bemest worden om er bij de start van het nieuwe seizoen weer tip top bij te liggen.

Echter na afloop van het vorige seizoen is de uitzonderlijke droogte van de afgelopen periode een behoorlijke spelbreker om de velden in optimale conditie te krijgen.
Al enige weken worden de velden met hulp van vele vrijwilligers kunstmatig besproeid om de schade enigszins te beperken. De velden zien er hierdoor momenteel vanaf de straat mooi groen uit, maar van dichtbij valt het allemaal nog niet mee. Door de droogte komt het jonge gras niet op en groeien de velden niet mooi dicht. We doen ons best, maar of alles er bij aanvang van de competitie weer goed bij ligt…………

UPDATE:
Vanwege de aanhoudende droogte heeft Sportaal de beslissing genomen alle natuurgras wedstrijdvelden in Enschede zeker tot eind augustus te sluiten.