Vandaag uit naar Lonneker om bij de plaatselijk SV proberen de 4e plaats op hen te veroveren. Op voorhand geen makkelijke wedstrijd en de verwachtingen waren dan ook dat we flink aan de bak moesten als we hier 3 punten wilden meenemen.

In de laatste paar wedstrijden zijn een aantal goede en mooie dingen naar voren gekomen. Joren Schreurwater doet het altijd 3 wedstrijden fantastisch op de rechtsachter positie, tevens blijkt het voor Lotfi niet uit te maken of hij linksachter of rechtsachter speelt. In het centrum is gebleken dan Ziad zijn mannetje daar wel staat en Quinten een uitstekende laatste man is die prima leidinggeeft aan zijn achterhoede. En dan hebben we met Mart voor de 1e helft en Tije voor de 2e helft ook prima doelmannen tussen de palen.

Hierdoor kunnen Matthijs en Storm ons middenveld nog sterker maken naast Danique en Boyd. Voorin beschikken we met snelle spelers als Dani, Joren K. en Milan en doelpuntenmakers zoals Mikolaj en Sebas over een prima voorhoede en dan moeten we niet Tijn vergeten die tussen de linies met zijn slimme spel de juiste passes weet af te leveren.

En het pakte vandaag fantastisch uit, ondanks het feit dat we na 20 seconden al tegen een 1-0 achterstand aan keken, echter binnen 2 minuten was de schade al hersteld en viel er een 2-1 voorsprong voor Sparta te noteren. De 1-1 was een goede voorzet van Tijn die Mikolaj keurig inkopt en de 2-1 kwam van de voet van Danique, wederom uit een assist, dit keer een corner, van Tijn.

Met een rush vanaf de middellijn kon Mikolaj op snelheid iedereen achter zich laten en zelfs de 3-1 scoren. Wat gebeurde hier, dat was niet het scenario dat we van tevoren hadden verwacht maar wel heel welkom natuurlijk. En het ging maar door, wederom uit een corner schoot Matthijs de bal keihard op de lat en was Mikolaj er opnieuw als de kippen bij om met zijn hoofd zijn derde treffer van deze middag (4-1) te maken. En na 20 minuten werd het zelfs 5-1, Storm nam een afgeslagen bal rond de 16 meter maar eens op de pantoffel en BOEM, raak. Wat een weelde 5-1 voorsprong na 20 minuten spelen.

En het was niet eens onverdiend, we speelden geweldig, er werd uitstekend samen gespeeld, de ballen werden niet zomaar naar voren geschoten maar die momenten werden uitgekozen, er werd uitstekend gecoacht onderling en er werd gestreden voor elke meter op het veld. Het was een genot om naar te kijken.

Helaas moesten we vlak voor de thee (of eigenlijk ranja) nog wel de 5-2 incasseren, maar we zochten met een 5-2 voorsprong de kleedkamer op.

In de kleedkamer hadden we allemaal wel door dat we een hele goede pot voetbal aan het spelen waren, maar dat we wel moesten oppassen dat we niet snel de 5-3 om de oren zouden krijgen want dan gaan zij er weer in geloven. Wij kunnen beter proberen zo snel mogelijk de 6-2 maken dan is het gedaan en gaan we hier met de 3 punten vandaan en stijgen we naar de 4e plaats.

Ook LSV had niet verwacht dat Sparta zo voortvarend het spel zou maken en zo dominant zou zijn op het veld. De trainer van LSV had besloten in de rust om hun aanvoerder en beste voetballer naar achter te halen om, waarschijnlijk, ergere schade te voorkomen.

Dit kwam Sparta goed uit want feitelijk is LSV niet echt gevaarlijk meer geweest in de 2e helft voor ons doel. Maar wij stonden dan ook als een huis. Zelf hadden we natuurlijk onze wissels al gebracht en in alle rust en met ons bovenliggende spel liepen we zelfs uit naar een 7-2 overwinning, waarbij Sebas voor beide goals tekende. Het slotakkoord kon worden getekend door Joren Koster, echter de keeper kon nog net redding brengen op zijn schot. Maar dat was ook het laatste van de wedstrijd, de scheidsrechter floot af.

Een fantastische prestatie van onze Boys na een geweldige wedstrijd. Vol beleving en strijd gespeeld, goed voetbal, goed samengespeeld, en goed gecoacht. De trainer en de leider waren zeer trots en zeer tevreden. Maar ook onze trouwe publiek was vol bewondering voor de prestatie van onze Boys.

Nu volgende week een, op papier, een veel gemakkelijker tegenstander. Maar we mogen nooit een tegenstander onderschatten en dus ook volgende week niet. Als we hetzelfde laten zien als vandaag dan kunnen we iedereen verslaan. De laatste 2 wedstrijden komen eraan en dan hebben we winterpauze, maar met de goede instelling en een beetje geluk, kun je na 2x winnen misschien nog wel 2e worden. Zijn we wel afhankelijk van anderen.