Vandaag de wedstrijd tegen de ons bekende Sportlust. Al 3 keer tegen elkaar uitgekomen, waarvan wij er 2 wonnen. De teams zijn dus aan elkaar gewaagd.
Zo begon de wedstrijd dan ook. Gelijkwaardig aan elkaar waarbij wij meer in balbezit waren. Wij kregen ook de meeste kansen maarde snelle verdediging wist ons steeds af te bluffen. Het probleem van ons was dat we steeds de lange bal zochten en niet de korte combinatie. Na ongeveer 15 a 20 minuten werd er wel goed gecombineerd dat resulteerde dat een vrij gespeelde speler vanaf de 16 meter kon uithalen en scoren. Vervolgens ging het spel weer op en neer. Onze verdediging stond goed en kon alle aanvallen pareren. Ongeveer 7 minuten later werd er na een goed schot op goal de druk op de tegenstander gelegd. Doordat zij de bal niet uit het 16 meter gebied kregen, konden we de 2de goal binnen schieten. Dit was tevens de ruststand.
In de rust werd er op gehamerd dat er meer samen gespeeld moet worden. Spelers werden erop gewezen dat we het moeilijk zullen krijgen als we steeds de lange bal spelen. Ook het positiespel zonder bal moest beter.
In de tweede helft was goed te zien dat de spelers het hadden begrepen. Er werd goed samen gespeeld. Hierdoor wist de tegenstander niet meer de dekking goed op orde te krijgen. We wisten dan ook snel uit te lopen naar een voorsprong van 4-0. Jammer genoeg ging ons team er op dat moment wat gemakkelijk over denken. Sportlust werd door het gemakzuchtige spel van ons gevaarlijker en kwamen een aantal keren door onze verdediging. Ze kregen zelfs een penalty die ze gelukkig niet wisten te benutten. Toch viel er een paar minuten later het tegendoelpunt. Door dit doelpunt werden de spelers weer wakker geschud en werd er weer goed samen gespeeld. Zo konden we uitlopen naar een mooie overwinning. De 3 punten blijven bij Sparta.
Als we zo blijven spelen als in de tweede helft, moeten we in de top 3 kunnen eindigen.
Sparta – Sportlust (6-1)