In de afsluitende competitiewedstrijd tegen IJVV heeft aanvoerder Tim Jongman, na een periode van 17 seizoenen (!) onafgebroken in Sparta 1 te hebben gespeeld, afscheid genomen als actief speler van Sparta. Met ruim 400 wedstrijden op de teller sluit een icoon in de Sparta-geschiedenis hiermee zijn actieve voetbalcarrière af.

Tim speelde vanaf zijn jongste jaren altijd bij Sparta, op een korte periode in de jeugdopleiding van FC Twente na. Lokroepen van andere (soms ook betalende) verenigingen kon hij altijd weerstaan, simpelweg omdat hij geen behoefte had aan een andere voetbalomgeving en bij Sparta altijd op een goed niveau kon spelen. Met Sparta maakte hij vele hoogte- en natuurlijk ook enkele dieptepunten mee. In de 80e minuut van de wedstrijd tegen IJVV kreeg Tim een publiekswissel en werd hij op het veld toegesproken door voorzitter Wim Ooitink. Op een later tijdstip zal Tim nog een passend afscheid krijgen in de vorm van een afscheidswedstrijd waarin natuurlijk vele bekenden uit zijn actieve voetbalcarrière zullen aantreden.

Sparta en IJVV maakten er in de afsluitende wedstrijd van het seizoen verder geen boeiend schouwspel van. De temperatuur op het kunstgras was boven de 30 graden en IJVV ging daar nog het beste mee om. Ondanks dat IJVV vorige week naast alle prijzen van dit seizoen greep, streed het nog voor de spreekwoordelijke eer en wist deze uiteindelijk door een verdiende 0-3 overwinning ook te pakken. Spits Ozhan Kardag prikte zijn 27e van het seizoen erin en werd hierdoor de klassetopscorer in de tweede klasse H.

Na de wedstrijd werd onder het genot van een hapje en drankje teruggeblikt op het afgelopen seizoen. Sparta beleefde een ronduit wisselvallig seizoen en sluit de competitie af op een tegenvallende 8e plek met 36 punten uit 26 wedstrijden. In de kantine werd van de uit de selectie vertrekkende spelers afscheid genomen. Naast Tim Jongman zijn dit Dewi Perik (terug naar PH), Sander Ensink (naar BWO), Dylan Drosten (terug naar Rigtersbleek) en Tim Lambers (gaat studeren in Delft). Bloemen waren er ook voor teamleider Michel Bakker die zijn taken na dit seizoen zal neerleggen.

Sparta – IJVV 0-3

Selectie Sparta: Jari Klaver, Davide Poledda, Kevin Krommendijk, Erik Wassens, Matteo Poledda, Tim Jongman (80′ Tim Lambers), Lars Kikkert, Twan van den Abeelen (46′ Dewi Perik), Ronald te Morsche, Danny Reinders (62′ Ruud Goorhuis Oude Sanderink), Daan Akkerman