Voor Sparta is de uitwedstrijd tegen ASC’62 uit Dalfsen altijd lastig en dat was afgelopen zaterdag zo. Na 90 minuten stond er een uitslag van 4-1 op het scorebord en de overwinning ging naar de thuisploeg die daar ook het meeste recht op had.

Sparta begon de wedstrijd heel matig en heeft daar bijna de hele wedstrijd last van gehad. Duels werden niet gewonnen en Sparta straalde ook weinig beleving uit en het was allemaal net niet. Aan de bal was het ook allemaal onnauwkeurig en dan krijg je een wedstrijd waar ASC’62 zich prettig bij voelt. De thuisploeg begon wel goed aan de wedstrijd met veel beleving en werklust en dat resulteerde ook dat Sparta niet in de wedstrijd kwam. Toch was de eerste mogelijkheid voor Sparta dat via Alessio Pinna alleen op de keeper kon maar zijn schot werd nog net tot corner verwerkt. Deze corner van Sparta leverde geen gevaar op maar enkele minuten deed ASC’62 dat veel beter. In de 19e minuut kregen zij een makkelijk weggegeven corner en deze werd goed binnengekopt bij de 2e paal en zo stond het al vroeg in de wedstrijd 1-0 op het scorebord. Sparta kreeg nog wel kleine mogelijkheden om de gelijkmaker te scoren maar dat gebeurde helaas niet. In de 40e minuut vergrote ASC’62 de voorsprong met een bekeken schot over de doelman van Sparta, 2-0. Omdat de verdediging van Sparta niet goed stond kreeg hij hierdoor ook alle tijd en ruimte om dit doelpunt te maken. Rust 2-0.

Sparta kwam heel anders uit de kleedkamer en begon sterk aan de 2e helft. In de 49e minuut kwam Sparta terug in de wedstrijd door een doelpunt van Alessio Pinna. Na een goede actie en voorzet van Daan Akkerman gleed hij de bal goed binnen 2-1. Sparta voerde de druk nog wat op en ASC’62 werd helemaal vastgezet. In deze fase van een kwartier had Sparta nog iets van de wedstrijd kunnen maken maar kansen werden niet gecreëerd. Hierna herpakte ASC’62 zich weer en Sparta zakte weer naar het niveau van de eerste helft. In de laatste 10 minuten van de wedstrijd scoorde ASC’62 nog twee keer waardoor de uitslag 4-1 werd. De overwinning ging naar de ploeg die daar ook het meeste recht had. Volgende week moet Sparta zich maar revancheren van deze off-day in de thuiswedstrijd tegen De Esch.

Opstelling: Bryan Jonkers, Bram Heesen (72. Atif Arabou), Koen Kremers, Maikel Boelema, Tim ter Huerne, Jorn Jonge Poerink (59. Tim Sprakel), Davide Poledda, Alessio Pinna, Imar Bult (72. Romin Ahmadi), Daan Akkerman, Danny Reinders.

19 minuut 1-0 ASC’62
39 minuut 2-0 ASC’62
49 minuut 2-1 Alessio Pinna
80 minuut 3-1 ASC’62
90 minuut 4-1 ASC’62

 

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter