Wedstrijd 2 al weer, vandaag mogen we aantreden in Haaksbergen tegen de Bon Boys. Een ploeg die we voor de zomerstop ook nog hebben getroffen in de voorbereiding op het nieuwe seizoen.
De inschatting vooraf is dat we ditmaal een gelijkwaardige tegenstander zullen aantreffen waardoor we misschien zelf meer aan het voetballen kunnen komen.

Om iets over 13.00 uur trappen we af en de eerste grote mogelijkheid is voor Lorenzo maar zijn schot gaat rakelings over het doel. Bon Boys krijgt zijn eerste kans in de 13e minuut maar is daarmee wel trefzeker en zo staan we op een 1-0 achterstand. Na een kwart wedstrijd is er een corner voor Bon Boys en deze wordt middels een kopbal tot doelpunt verwerkt en staat het zomaar 2-0. We hebben ook wel enkele kansen maar verder dan een schot op de paal komt het nog niet.
We wisselen wel, Zaïd gaat eraf en we brengen Miguel.
Vlak na de wissel hebben we een goede aanval die loopt via Jip en hij brengt Sep in stelling maar zijn schot wordt goed gepareerd door de keeper. De aansluitende corner levert niets op. Dan moeten we opnieuw wisselen want bij Mick schiet de hamstring erin en we brengen Tijn in het centrum achterin.
En net als we ons op willen maken voor de thee is het een afstandsschot van Sep die over de keeper heen vliegt en kunnen we gaan rusten met een 2-1 achterstand i.p.v. een 2-0. Dat geeft de burger moed.

In de rust bespreken we dat de wedstrijd nog lang niet gespeeld is en dat we met dezelfde poppetjes op het veld doorgaan maar dan wel een paar posities veranderen. Dit heeft met name te maken met het moment waarop onze tegenstander de bal heeft. Als dat het geval is dan hebben onze middenvelders grote moeite met wie nu welke persoon moet dekken. Dat is een leerproces voor ons. De wisseling van spelers geeft ons inderdaad meer grip en de beloning volgt. Een vrije trap van 25 á 30 meter wordt door Sep op goal geknald en de keeper tast mis. 2-2
In de 10 minuten die volgen pakken we 2 gele kaarten, wat aangeeft dat we strijden en wellicht voelen om deze pot uit het vuur te slepen. Toch komen we wederom op achterstand, slecht ingrijpen aan onze kant en het staat 3-2. Vandaag is het wel Sep die zijn dag heeft want met goed doorzetten rond de 16 meter van de tegenstander weet hij opnieuw te scoren. Hij werkt met zijn 3e goal de achterstand opnieuw weg en met nog 10 minuten te gaan blijft er dus hoop op een overwinning.

Helaas gaat het binnen 30 seconden na de 3-3 mis, heel slecht ingrijpen betekent opnieuw een achterstand en deze klap komen we niet meer te boven. En in de resterende 8 minuten loopt Bon Boys uit van 4-3 naar 7-3. Mentaal zien we er hier niet goed uit en er staat dan ook een einduitslag op het scorebord die niemand had zien aankomen ná 70 minuten voetbal.

Ook op het mentale vlak hebben we dus nog wel wat te leren en we kunnen de borst nat maken want volgende week komt ATC 65 op bezoek en die hebben we ook al ontmoet in de bekerronde. We kunnen dus alle support gebruiken.

Opstelling:
Damian, Max, Mick (35. Tijn), Douwe, Lucas, Mats, Zaïd (30. Miguel), Abgar, Sep, Jip en Lorenzo (50. Duuk H.)

Scoreverloop :
13. 1-0, 18. 2-0, 40. 2-1 Sep, 50. 2-2 Sep, 65. 3-2, 68 3-3 Sep, 69. 4-3, 73. 5-3, 76. 6-3 en 79. 7-3