Wie is nou diegene die jullie kinderen indeelt? Wie maakt die keuzes en waarom? Een groep mensen die allemaal een eigen dosis ervaring meebrengt op verschillende gebieden en die het beste willen voor elk kind binnen onze vereniging. Samen staan wij voor plezier en ontwikkeling, sportief, technisch, mentaal en sociaal.

Terwijl de kou deze winter nog niet echt wil doorzetten en sommigen nog hopen op een beetje sneeuw zitten wij, tijdens onze maandelijkse vergadering, rond de tafel en komt ons meest besproken onderwerp weer aan bod: indelingen. Juni lijkt nog ver weg maar wij weten uit ervaring…… indelingen kosten tijd dus laten we maar beginnen.

Vragen worden gesteld, planningen gemaakt, rondjes langs de velden nog vaker gelopen, oren en ogen geopend en deadlines gesteld. In de maanden die komen overlegt de technische commissie (TC) veelvuldig met de hoofd opleidingen, contactpersonen van de leeftijdsgroepen en de jeugdcommissie. De hoofd opleidingen overlegt met trainers, de contactpersonen met leiders en de Jeugdcommissie (JC) met alle voorgenoemden. Beetje bij beetje proberen we informatie bij elkaar te verzamelen.

Wil een team bij elkaar blijven? Zijn er bijzonderheden in het team? Kan iemand met meer uitdaging spelen of zou het juist fijner zijn een stapje minder strijdvaardig? Wil x graag bij y blijven of wil a juist niet bij b in het team? Wil N niet meer keepen maar P juist wel? Hebben we afmeldingen en aanmeldingen? Kan F het niveau aan in het prestatieteam? Voetbalt iedereen nog met plezier en zijn de sociale verhoudingen goed? Allemaal informatie die wij proberen te verzamelen voor ruim 46! Teams. Dat zijn honderden kinderen die wij proberen zo goed mogelijk geplaatst te krijgen.

In de maanden mei en juni zijn de grote vergaderingen geïntensiveerd naar om de week. Stromen onze mailboxen vol, bellen we vaak met elkaar en worden er extra overleggen gepland met trainers en leiders en met kleine afvaardigingen om bepaalde situaties verder door te spreken. Als versie 5 van de indeling op tafel ligt blijkt ineens dat ieder van ons wel een uitdaging heeft: Heb jij nog bijzonderheden vragen we elkaar? Heb je even tijd?

Ik heb die groep ouders (met dat team dat bij elkaar wilde blijven) die hogerop wilde. Oh u bedoelde niet hogerop qua competitie en uitdaging maar qua nummer van het team? Sorry verkeerd begrepen.

U wil graag trainer worden van een team? Super, wij vinden het zeker fijn als meer vrijwilligers zich aanmelden! Wat zegt u? Alleen als u zoon in JO9-1 komt?

Uit dat team kan dat kind toch wel wat meer uitdaging gebruiken. En in dat andere team voelt dat kind zich niet zo prettig in de groep.

Uw kind is de beste van het team en moet naar het 1e elftal? Realiseert u zich ook dat er soms kinderen zijn die nog verder ontwikkeld zijn dan uw kind?

Hebben we genoeg mogelijkheden voor een O8 competitie? Of moeten jonge kinderen dan op zaterdag om 8.30 uur in Winterswijk staan?

Als we al deze vragen besproken en naar beste bedoelingen opgelost hebben kunnen we eindelijk de definitieve versie bekend maken. Yes!

Vrijdagochtend 10.05 uur……. mail, verzoek spoedoverleg zaterdagochtend. Nieuwe informatie, er zijn gisteren en vandaag ineens meerdere aan en afmeldingen gekomen. In de O19 groep hebben we ineens te weinig spelers voor een laatste heel team. In de O15 hebben we er ineens teveel waardoor we ook geen laatste heel team kunnen maken. Wat nu? Na 2 uur overleggen verder gaan we met een goed gevoel het weekend in. We hebben het nu zo goed mogelijk gedaan toch?

Papa’s, mama’s en spelers. Wij doen oprecht ons best om te zorgen dat er door onze jeugd gevoetbald kan worden met plezier op een (voor ieder passend) uitdagend niveau waarin je als speler kan groeien en je thuis voelt en met zoveel mogelijk vriendjes zodat het ook gezellig is. Dat je een trainer krijgt waar het mee klikt en in een team waar ouders betrokken zijn. Het lukt ons niet altijd om het iedereen naar de zin te maken en wij maken ook vergissingen maar wij doen echt ons uiterste best voor jou/ jullie, Dus mogen wij je vragen niet al te boos te worden op ons en rustig met ons te praten als jullie denken dat er een fout is gemaakt? Dan proberen we samen te kijken of er ook een oplossing is. Zo houden we het voor iedereen fijn op de club, voor jullie en voor de vrijwilligers die hun kind niet op bed kunnen leggen of met huiswerk kunnen helpen omdat ze vergaderen over de indelingen 😉

Wij hopen dat jullie een sportief, uitdagend en bovenal plezierig nieuw seizoen bij ons tegemoet gaan!

Namens de TC en JC

PS: genoemde teams zijn fictief genoemd.