Met een 4-4 gelijkspel hebben SVI en Sparta vooral de neutrale toeschouwers een groot plezier gedaan. Voor beide ploegen stond er nagenoeg niks meer op het spel en na een blamerende 4-1 achterstand bij rust wist Sparta in de tweede helft zelfs nog de wedstrijd bijna weer naar zich toe trekken. Het bleef echter bij 4-4.

Na de overwinningen tegen IJVV en Voorwaarts V. hield trainer Jeroen Niks vast aan de speelstijl die in deze wedstrijden tot succes had geleid. Tegen het behendige- en balvaardige SVI bleek dit echter niet goed uit te pakken. Sparta kwam nog wel op voorsprong. Nadat de SVI-goalie met twee formidabele reddingen zowel Davide Poledda als Daan Akkerman van scoren afhield was hij even later wel kansloos op een nieuwe inzet van Daan Akkerman, na goed voorbereidend werk van Danny Reinders.

Ondanks de snelle voorsprong was het spel van Sparta niet goed en SVI profiteerde in de slotfase van de eerste helft volop van de ruimte die op de helft van Sparta geboden werd. Zo’n beetje elke aanval was raak en beschaamd zochten de Spartanen de kleedkamer op met een achterstand van liefst 4-1. Het vlot combinerende SVI trok Sparta volledig aan flarden en de ene treffer was nog mooier dan de andere.

Trainer Jeroen Niks kon in de rust niks anders dan stevig ingrijpen. Tim Jongman, Twan van den Abeelen en Kevin Krommendijk maakten plaats voor Ronald te Morsche, Tim Lambers en Erik Wassens. Met deze omzetting kwam er na rust een heel ander Sparta uit de kleedkamer. Achterin stond de organisatie nu wel en Sparta begon aan een inhaalrace. Deze inhaalrace werd ingeleid door Lars Kikkert in de 52e minuut. Vanuit een afgeslagen corner drukte hij de bal goed en schoot strak in, 4-2.

Tien minuten later was het Ronald te Morsche die met een geplaatst schot van zo’n 25 meter de aansluitingstreffer scoorde. SVI bleef gevaarlijk, maar moest toch terug onder de druk van Sparta. Met nog 25 minuten op de klok was er genoeg tijd, maar het duurde tot de 83e minuut voordat de terechte gelijkmaker dan ook viel. Een corner van Danny Reinders belandde op het hoofd van Ronald te Morsche die goed inkopte, 4-4.

In de slotfase ging Sparta op jacht naar de overwinning, maar er werd niet meer gescoord. Eindstand 4-4 in een wedstrijd met twee gezichten aan Sparta-zijde. De complimenten waren na afloop terecht voor de invallers die in de tweede helft een grote bijdrage leverden aan de comeback van Sparta.

Volgende week de laatste wedstrijd van dit seizoen. Tegenstander is dan IJVV dat op bezoek komt op Schreurserve. Het aanvangstijdstip van deze wedstrijd is 14:30 uur.

SVI – Sparta E. 4-4

18′ 0-1 Daan Akkerman
31′ 1-1
40′ 2-1
42′ 3-1
44′ 4-1
52′ 4-2 Lars Kikkert
64′ 4-3 Ronald te Morsche
83′ 4-4 Ronald te Morsche

Gele kaart: Tim Lambers

Opstelling Sparta: Jari Klaver, Ruud Goorhuis Oude Sanderink, Kevin Krommendijk (46′ Erik Wassens), Matteo Poledda, Tim Jongman (46′ Tim Lambers), Davide Poledda, Lars Kikkert, Twan van den Abeelen (46′ Ronald te Morsche), Dewi Perik, Daan Akkerman, Danny Reinders