Op deze koude middag stond de stadsderby tegen Rigtersbleek op het programma. Na de winst op Losser vorige week konden we nu bij winst opnieuw een concurrent op achterstand zetten. Daarmee tekent zich de top 4 op de ranglijst zich meer en meer af. Een plek bij de eerste 5 in deze najaarsronde levert het recht op om te spelen voor promotie in de voorjaarscompetitie.

We moesten Bob nog missen vanwege zijn knieblessure en we hadden Diego als gastspeler in onze gelederen. Wel moet vermeld worden dat Bob zijn taak als scorebordbeheerder meer dan voortreffelijk wist te vervullen.

De wedstrijd kwam maar langzaam op gang. Beide partijen begonnen wat nerveus aan de wedstrijd en meer dan wat speldenprikjes her en der viel er niet te noteren. Wel werd er door beide ploegen behoorlijk wat energie in de wedstrijd gestoken wanneer er balverlies werd geleden.

In een poging van Loek, in de 22e minuut, om een aanval op te zetten ontstond de 1-0. De aanval leek voorbij te zijn maar de “verkeerde” pass van Loek werd in de 16 van richting veranderd en eindigde in het doel van de Bleek. Een welkome voorsprong voor de Spartanen. Een goede 8 minuten later bracht Kay uitstekend redding op een vrije schietkans en we behielden deze 1-0 voorsprong tot aan de rust.

In de rust bespraken we de situatie en we besloten het nog even te laten staan zoals het stond. Wel blijven proberen de bal langer in de ploeg te houden. De energie die we in het veroveren van de bal steken moeten we proberen beter te benutten door langer in balbezit te blijven. Nauwkeuriger in de passing en aannames, daarmee houden we dus de bal langer in de ploeg en dan zijn we op ons best.

Wederom starten we de 2e helft goed. Reeds na 2 minuten word Sam weggestuurd aan de rechterkant en zijn voorzet wordt goed binnen geschoten door Mitchell.
Na deze 2-0 brengen we onze wissels, Jelmer, Diego en Ali komen erbij en Haytem, Lucas en Sam gaan eraf. Al snel laat Diego van zich horen, één van zijn eerste balcontacten is een schot vlak over de deklat van Rigtersbleek. Echter in de tegenaanval van Rigtersbleek is er even wat onachtzaamheid in onze defensie en staat het i.p.v. 3-0 zomaar 2-1.

De Spartanen zijn niet echt van slag want direct vanaf de aftrap kan Mitchell de marge weer op 2 brengen, maar zijn poging gaat net langs de verkeerde kant van de paal. 2 minuten later is het wel raak en is de marge inderdaad weer 2. Diego geeft in het centrum, na goed voetbal op het middenveld, de bal mee aan Eray en hij rondt beheerst af. De volgende mogelijkheid dient zich 2 minuten later aan, een voorzet vanaf rechts wordt door Jelmer in een “Bep Bakhuys-poging” helaas gemist. Vrij spectaculair, maar helaas zonder resultaat.

Opnieuw is er enige verslapping in de defensie van Sparta, een steekbal dwars door het centrum wordt afgestraft, we staan te ver af van de aanvallers. Wordt het toch weer spannend, 3-2.
Ondanks deze stand en het slotoffensief van Rigtersbleek komen we niet echt meer in gevaar. De beste mogelijkheden zijn zelfs voor Sparta. Dus het lijkt eerder 4-2 dan 3-3 te gaan worden, en na 2 minuten blessuretijd fluit de leidsman van dienst af en zetten we opnieuw een directe concurrent voor de plekken in de top 5 op meer dan 3 punten achterstand.

Door de verrassende uitslag van Victoria tegen TVC (3-0) stijgen we een plekje op de ranglijst naar plaats 3 en staan we wat steviger t.o.v. de plekken 5 en 6.
In de resterende 4 wedstrijden moet het mogelijk zijn om definitief in de top 5 te eindigen en misschien wel hoger. Zeker omdat de achterstand slecht 1 punt bedraagt op zowel de nummer 1 als de nummer 2, respectievelijk Tubantia en BWO.

Volgende week uit naar Achilles 12, zelf onze eigen wedstrijden blijven winnen en dan zien we wel wat onze concurrenten doen.

Doelpunten:
22” 1-0 Eigen Doelpunt (Loek)
42” 2-0 Mitchell (Sam)
56” 2-1
59” 3-1 Eray (Diego)
68” 3-2

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter