Op vrijdag 12 april vonden de Koningsspelen plaats op ons Ontmoetingspark. We hebben deze dag veel bezoekers mogen verwelkomen en ze genoten allen van het Springkussenfestival op ons terrein. Dit event werd georganiseerd in samenwerking met Ontmoetingsclusters Enschede met als doel om onze leden, de basisscholen uit het Ontmoetingscluster Schreurserve en de overige inwoners een mooie dag te laten beleven.

Springen, spelen & sporten

Met veel enthousiasme werden de Koningsspelen geopend door basisschool Paus Joannes. Met de groepen 5 t/m 8 (ruim 115 leerlingen) deden zij uiteraard eerst het bekende dansje van ‘Pasapas’ (Kinderen voor Kinderen). Op school hadden ze dit speciale dansje voor Koningsspelen 2019 al ingestudeerd en lieten dit zien op het veld. Na de openingsdans konden de kinderen losgaan! Ze leefden zich uit op de verschillende stormbanen en springkussens. Ook de overige sport- en spelattracties waren een succes. Zo werd er lekker gevoetbald binnen het opblaasbaar voetvalveld en bij het bootcampparcours werden er onderlinge duels uitgevochten. Daarnaast werd er met pijl en boog geschoten en konden de kinderen badmintonnen. Uiteraard was ook onze prachtige speeltuin in trek bij de kids en zat het terras vol met ouders/begeleiders die genoten van spelende kinderen.

Bij alle deze sport- en spelactiviteiten waren vrijwilligers van Scoren met Gezondheid aanwezig. Met veel enthousiasme leiden zij deze spellen. ’s Middags kwamen aan aantal BSO’s langs om ook gezellig te spelen en springen. De kinderen uit de buurt die inmiddels vrij waren van school kwamen natuurlijk gewoon weer terug en maakten met veel plezier gebruik van de kans om zich uit te leven op de springkussens.