Al twee jaar verricht Estinea werkzaamheden op het complex van de voetbalvereniging cvv Sparta in Enschede.

Estinea ondersteunt kwetsbare mensen met een beperking in de Achterhoek en Twente. Daarbij werkt men vanuit de overtuiging dat iedereen – met steun van anderen – mee kan doen in de samenleving en dus ook aan sport.

Vooruitlopent op de Special Olympics welke in juni plaatsvinden in Twente organiseerde Estinea op woensdag 11 mei een groots opgezet Sporttoernooi voor al haar cliënten. Niet alleen voor de deelnemers bij Sparta, maar ook van andere soortgelijke projecten van Estinea in de regio.

De grootste activiteit vormde een Boccetoernooi

Bocce komt oorspronkelijk uit Italië en wordt vaak op stranden en boulevards gespeeld. Het lijkt een beetje op jeu de boules. Bocce wordt gespeeld met vier ballen per team, 1 ‘pallina’ en een veld dat bestaat uit een tapijt, omheining en speelvlakken.

Het gaat erom dat je de ballen zo goed mogelijk naar de ‘pallina’ rolt. Je scoort punten als jouw bal dichter bij de pallina komt dan die van je tegenstander. Alles draait om slim teamwork en goed mikken. Met veel enthousiasme, precisie en plezier werd het toernooi afgewerkt door in totaal 16 deelnemende teams. Naast het boccetoernooi konden diverse andere sporten zoals volleybal, voetbal, tennis, hockey en pijl en boogschieten beoefend worden.

De sportdag kreeg mede gestalte door samenwerking met leiding en deelnemers van de wekelijkse inloopactiviteit het Trefpunt en vrijwilligers van cvv Sparta.

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter