Een speler van een lager senioren team heeft bericht ontvangen dat hij positief is getest op het Coronavirus. Zoals al eerder gemeld heeft het bestuur van Sparta besloten om in voorkomende gevallen de adviezen van de GGD 1-op-1 op te zullen volgen.

De GGD heeft in samenspraak met de betrokken speler het zogenaamde bron- en contactonderzoek in werking gezet en zal in dat kader o.a. de spelers van het team  informeren over de door hen te ondernemen stappen. Hierbij kan opgemerkt worden dat de spelers op basis van het vermoeden zelf al de nodige maatregelen in acht hadden genomen.

Ook zal de GGD de tegenstander van afgelopen zaterdag (Juliana ’32) informeren.

Sparta heeft inmiddels de wedstrijd van het team voor a.s. zaterdag afgezegd en het team zal voorlopig ook niet trainen.

Voor het overige geldt dat er conform de RIVM-richtlijnen volgens de GGD geen sprake is van besmettingsgevaar bij CVV Sparta. Deze richtlijn luidt dat er geen sprake mag zijn geweest van direct contact (dus zonder dat daar bijvoorbeeld een scherm, zoals daar in onze kantine bij de baruitgifte is voorzien, tussen heeft gezeten) gedurende minimaal 15 minuten en op een afstand van minimaal 1.5. meter.

Zoals gemeld volgt Sparta de adviezen van de GGD en is er intensief contact hierover met onze verenigingsmanager Tom van Veen. Hij is door het bestuur van Sparta belast met de coördinatie van alles wat met de Corona-maatregelen te maken heeft.

Het bestuur doet wat van haar verwacht mag worden en doet nogmaals een dringend beroep op alle leden om zich te houden aan de geldende maatregelen. Denk hierbij met name aan de 1,5 meter maatregelen: we willen geen boetes, maar vooral geen verspreiding van het virus en besmettingen. Het bestuur refereert hierbij aan de oproep van de GGD: gebruik je gezonde verstand en manoeuvreer je niet in risicovolle situaties. Als je ziet dat het onmogelijk is om je aan de regels te houden, ga dan weg!!

Mocht je naar aanleiding van dit bericht of anderzijds vragen hebben neem dan contact op met onze verenigingsmanager Tom van Veen 06 86847041 of via de mail verengingsmanager@sparta-enschede.nl

Conform het Coronaprotocol dient Sparta een zogenaamde bezoekersregistratie aan te bieden: bezoekers zijn niet verplicht zich te laten registreren. Om dit vergemakkelijken kunt u zich bij Sparta bij de entree van het sportpark/de kantine registreren door gebruik te maken van registratie via een zogenaamde QR-code.

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter