Bron: website DZSV

DZSV is het seizoen moeizaam begonnen. In de uitwedstrijd tegen Sparta Enschede kon de ploeg van Bas van Londen niet overtuigen. De thuisploeg dicteerde het spel met veel fysiek geweld en daar kon de Dinxperlose formatie zaterdagmiddag niet tegenop. Het werd een eenvoudige 2-0 overwinning voor Sparta, een stand die met rust al was bereikt.
Onder herfstachtige omstandigheden floot scheidsrechter Hulsmeijers beide ploegen om 14.30 weg voor een nieuw seizoen in de tweede klasse H. In de openingsfase van de competitie is het altijd afwachten hoe de ploegen uit de voorbereiding komen. Sparta Enschede beschikt doorgaans over een fysiek sterke verdediging, een solide middenveld en een gevaarlijke aanval met scorend vermogen.

Dat solide middenveld is afgelopen zomer aangevuld met de creatieve Andy Sterken, Sterken was vanmiddag aan de bal een flinke lastpost voor DZSV en is voetballend gezien een echte versterking voor de gastheren. Samen met de voorste drie vormt Sterken een gevaarlijk kwartet. Een kwartet dat zaterdagmiddag overigens wel flink in de kaart werd gespeeld door DZSV, met name in de eerste helft. De gasten verloren veelvuldig de bal en ook op gevaarlijke plekken op het veld. In de openingsfase wist Ronald te Morsche nog niet te profiteren door een kopbal in kansrijke positie raak te koppen. Een vier tegen drie situatie werd bovendien slordig uitgespeeld. Het was het verhaal van de eerste helft, DZSV had het balbezit maar was dermate slordig dat de kansen voor Sparta ontstonden uit dit balbezit.

Te Morsche kon de score openen door een geweldige voorzet van Danny Reinders achter Bram Wolters te tikken. DZSV stichtte aanvallend wat gevaar op rechts via Raoul Vinkenvleugel maar een echte uitgespeelde kans werd er niet gecreƫerd. Gijs Baten was misschien nog het dichts bij een goal. Een vrije trap belandde bij de tweede paal, maar Baten kopte de bal naast waar terug koppen wellicht een betere optie was geweest. Op slag van rust kreeg DZSV een dreun toen te Morsche een voorzet vanaf rechts vogelvrij mocht inkoppen.

In de tweede helft werd het weer er niet beter op, en ook het veldspel zakte naar een bedenkelijk niveau. Het werd meer een fysieke strijd, een kolfje naar de hand van Sparta. Gesteund door de voorsprong gaven ze eigenlijk nauwelijks wat weg, de ruimtes waren heel klein waardoor veelvuldig de lange bal werd gehanteerd.

De duels werden in veel gevallen gewonnen door de ploeg uit Enschede, zij kregen ook in de tweede helft de grotere kansen maar Bram Wolters keepte vanmiddag een verdienstelijk duel. DZSV kwam via schietkansen van Luuk van Klompenburg en Michael Tesfay enigszins in de buurt van een aansluitingstreffer, maar grote kansen bleven vanmiddag uit zoals eerder vermeld. DZSV leed een kansloze nederlaag en verloor terecht.
NT