De eerste wedstrijd van Sparta op het nieuwe kunstgrasveld werd een overtuigende overwinning. In de eerste bekerwedstrijd van Sparta werd tegenstander FC Suryoye Med. met 8-0 verslagen. Het eerste kwartier was van beide kanten nog wat aftasten maar daarna nam Sparta de regie in handen en heeft dat niet meer losgelaten. Na 15 minuten de eerste goede aanval van Sparta over de linkerkant. De voorzet van Danny Reinders was op maat maar helaas schoot Daan Akkerman hoog over. In de 24 min. kwam Sparta op voorsprong door een doelpunt van Gabriƫl Genc. Een afgeslagen bal schoot hij van buiten de zestien hard over de grond binnen, 1-0. Twee minuten later was het Luuk de Haan die zijn tegenstander goed uitspeelde en met links de keeper kansloos liet, 2-0. Sparta hield goed druk op de verdedigers van de bezoekers en dat resulteerde in het derde doelpunt. Na een half uur spelen veroverde Daan Akkerman de bal van zijn tegenstander en alleen voor de keeper scoorde hij beheerst de 3-0. Dit was zijn eerste van totaal 4 doelpunten die hij deze wedstrijd zou maken. FC Suryoye was een paar keer driegend op de helft van Sparta maar keeper Quirijn Kiers werd niet echt getest deze wedstrijd.

Direct na rust kreeg Sparta al een strafschop en deze werd goed binnen geschoten door Daan Akkerman, 4-0. Nadat de keeper van FC Suryoye nog enkele goede reddingen had verricht was hij kansloos toen Daan Akkerman alleen op hem afkwam. Een verre uittrap van Quirijn Kiers werd goed ingeschat door Daan en scoorde hij simpel de 5-0. De koek was nog niet op voor hem want kort hierna kreeg hij de bal aangespeeld van Jorn Jonge Poerink en maakte hij zijn 4e doelpunt en bracht zo de stand op 6-0. De ingevallen Jelmer van Herwijnen beleefde een droomdebuut. Nadat hij was ingevallen voor Daan Akkerman had hij maar 20 seconden nodig om zijn debuut te bekronen met een doelpunt. Vanaf het wisselmoment sprintte hij naar voren en de voorzet van Tim ter Huerne tikte hij vanuit de lucht mooi binnen, 7-0. In de slotminuut scoorde Jorn Jonge Poerink nog de 8-0 door een voorzet goed binnen te glijden bij de 2e paal. Al met al een goede wedstrijd van Sparta.

Opstelling: Quirijn Kiers, Lars Bult, Koen kremers ( 65. Simon Prinsen) , Gabriƫl Genc (45. Jorn Jonge Poerink), Daan Akkerman (71. Jelmer van Herwijnen), Danny Reinders, Tim ter Huerne, Mats Holtkamp (64. Alessio Pinna), Maikel Boelema, Berke Bozkir, Luuk de Haan.

24. 1-0 Gabriƫl Genc
26. 2-0 Luuk de Haan
32. 3-0 Daan Akkerman
47. 4-0 Daan Akkerman
68. 5-0 Daan Akkerman
70. 6-0 Daan Akkerman
71. 7-0 Jelmer van Herwijnen