Sparta heeft zaterdag een zeer goede wedstrijd gespeeld tegen PH in Almelo en won ook verdiend met 1-4. Met een solide verdediging die bijna niets weggeven en een middenveld die de baas was deze wedstrijd. Dan heeft Sparta nog een solide doelman en aanvallers die scoorden en zo was deze overwinning dan ook terecht.

Sparta ging prima van start. In de 3e minuut kwam het al op voorsprong door Alessio Pinna. Een mooie aanval ronde hij prima af door de bal in de korte hoek langs de keeper te schieten, 0-1. Een mooie warme opsteker op deze zeer gure en koude dag. Sparta hield daarna het initiatief zonder kansen te creëren. Na een klein halfuurtje was er goede onderschepping op het middenveld en werd Luuk de Haan diep gestuurd. Deze was sneller dan de verdedigers en schoot met een geplaatst schot de 0-2 binnen. Een foutje in de verdediging gaf PH de kans om weer in de wedstrijd te komen. De spits van PH kreeg een goede kans maar schoof de bal langs de paal. Hierna gebeurde tot aan de rust weinig meer.

Na rust hetzelfde spelbeeld waar Sparta de bovenliggende party was. Het voetbalde makkelijker dan PH maar kreeg nog geen kansen. In de 70e minuut gaf het wel een cadeautje weg zoals op veel plekken in dit Sinterklaas weekend. Een voorzet van PH werd weggewerkt door een verdediger van Sparta. De bal belande echter tegen de benen van Tom Weeren en ging zo over de doellijn, 1-2. De opsteker voor PH was echter van zeer korte duur. Drie minuten later kwam Sparta alweer op een marge van 2 doelpunten. Een weggewerkt corner viel voor de voeten van Tom Weeren. Met een mooie beweging speelde hij zich goed vrij en met links schoot hij hard en hoog de 1-3 binnen. Daarna had Sparta met wat meer nauwkeurigheid nog meer doelpunten kunnen maken. In de 87e minuut maakte Koen Kremers uiteindelijk de 1-4 door alleen voor de keeper de bal langs de uitkomende keeper te schieten.

Opstelling: Quirijn Kiers, Koen Kremers, Maikel Boelema, Lars Bult, Randy Pater (83. Atif Arabou), Tom Weeren (83. Berke Bozkir), Gabriël Genc, Jorn Jonge Poerink, Luuk de Haan (72. Danny Reinders), Alessio Pinna, Daan Akkerman (72. Imar Bult).

3 minuut 0-1 Alessio Pinna
28 minuut 0-2 Luuk de Haan
70 minuut 1-2 Eigen doelpunt
75 minuut 1-3 Tom Weeren
87 minuut 1-4 Koen Kremers