Waar Sparta vorig seizoen in de slotfase nog onderuit ging trok het nu wel aan het langste eind. In de 90e minuut kopte Lars Bult de 0-1 binnen en won Sparta van Den Ham en dat was ook wel verdiend. Sparta had het meeste balbezit maar was vandaag niet creatief genoeg om veel kansen te creƫren. Den Ham stond goed te verdedigen en zo ontstond een wedstrijd met weinig doelpogingen.

In de eerste vijf minuten was er wat dreiging van de thuisclub wat enkele cornerballen opleverde maar die niet gevaarlijk werden. Daarna kwam Sparta via Daan Akkerman in de zestien maar zijn voorzet op de vrijstaande Luuk de Haan werd goed geblokt. Kort daarop een korte combinatie die Gabriƫl Genc in staat stelde om te schieten maar helaas ging zijn schot net over. Met snelle uitvallen over de zijkanten kwam Den Ham er een paar keer goed uit. Gelukkig speelde de verdediging van Sparta een goede wedstrijd en kon elke uitval geneutraliseerd worden. Een keer moest keeper Quirijn Kiers ingrijpen na een te korte terugspeelbal. Door snel uit te komen was hij net eerder bij de bal dan de aanvaller van Den Ham. In de 35e minuut een mooie aanval van Sparta die uiteindelijk terecht kwam bij Jorn Jonge Poerink. Zijn schot was goed richting de kruising maar met een goede redding van de keeper belande de bal op de lat.

Na rust een ongewijzigd Sparta dat probeerde om meer via de zijkanten gevaarlijk te worden. Maar omdat Den Ham elke keer met een overtal stond te verdedigen lukte het Sparta niet om er doorheen te komen. In de 54e minuut werd een voorzet door Jorn Jonge Poerink goed binnen getikt maar deze werd afgekeurd voor buitenspel. Hier dachten heel veel Spartanen anders over maar de scheidsrechter ging af op het vlagsignaal van zijn assistent en bleef daarbij. Een cornerbal van Den Ham was nog gevaarlijk maar kon nog net worden weggetikt door Quirijn Kiers bij de tweede paal. Kort daarna dacht heel Den Ham op voorsprong te komen. Een cornerbal werd binnen gewerkt maar de scheids had goed gezien dat de keeper van Sparta werd aangevallen binnen de vijfmeter lijn. Sparta bleef druk zetten op Den Ham om toch de driepunten mee te nemen naar Enschede. Het had pech dat een schot van Gabriel Genc op de kruising uiteenspatte waardoor de wedstrijd in een gelijkspel leek te eindigen. In de laatste minuut kreeg Sparta nog een cornerbal die Danny Reinders goed voor gaf. Bij de 2e paal kopte Lars Bult de 0-1 binnen en ging de overwinning naar de ploeg die daar ook de meeste aanspraak op maakte.

Opstelling: Quirijn Kiers, Simon Prinsen, Lars Bult, Tim ter Huerne, Koen Kremers, Jorn Jonge Poerink (81. Berke Bozkir), Imar Bult, Gabriƫl Genc (88. Mats Holtkamp), Danny Reinders, Luuk de Haan (73. Haytam Mahdoub), Daan Akkerman.

90 minuut 0-1 Lars Bult