Afgelopen zaterdag speelde Sparta zijn inhaalwedstrijd tegen Z.V.V. Be Quick uit Zutphen en dit was de eerste keer dat deze ploegen tegenover elkaar stonden in competitieverband. Be Quick Z. heeft een rijke historie van 120 jaar en daarvan waren de meesten in het zondagvoetbal. Een paar jaar geleden werd besloten om het 1e elftal te laten uitkomen bij zaterdagamateurs.

Na de aftrap was het even aftasten van beide kanten maar Sparta kreeg al snel vat op de wedstrijd. Het was al een paar keer gevaarlijk voor de goal geweest maar de bezetting voor de goal was niet optimaal. In de 10e minuut scoorde Danny Reinders wel voor de bezoekers met een mooie goal. Na een doorkopbal van Daan sprintte hij de verdedigers van Be Quick Z. eruit en scoorde hij met een strak schot via de binnenkant de 0-1.

Be Quick leek kort hierna de gelijkmaker te scoren maar door een goede redding van Bryan Jonkers behield Sparta zijn voorsprong. De thuisploeg heeft een paar zeer creatieve spelers en maakte het de middenvelders van Sparta wel lastig maar dreigend werden ze niet in de 1e helft. Sparta was veel gevaarlijker en had kansen genoeg om voor rust de voorsprong al te vergroten. Eerst was het Imar Bult die de keeper aan het werk zette met een vrije bal. Zijn inzet ging richting de kruising maar de keeper van Be Quick Z. kon nog net tot corner verwerken. Daarna werd de verdediging goed uit elkaar gespeeld en kopte Daan goed terug op de vrijstaande Jorn Jonge Poerink. Helaas was zijn schot niet zuiver en ging recht op de keeper af. De grootste kans voor het rustsignaal was voor Daan Akkerman die een voorzet van Danny Reinders zo kon binnen lopen. Iedereen van Sparta juichte al maar tot ieders verbazing belande de bal niet in het doel maar in het vangnet achter de goal.

Na rust was er een fase dat Be Quick Z. de bovenliggende partij was en steeds dichter bij het doel van Sparta kwam. Sparta moest terug en als het eruit kon komen was het slordig en hierdoor hield Be Quick Z. druk op de verdediging van Sparta. Na een paar mogelijkheden werd de gelijkmaker gemaakt na een scrimmage uit een corner, 1-1. Dit was een mooie opsteker voor de thuisploeg en ging hierna op zoek naar meer. Hierdoor ontstond er meer ruimte op veld en Sparta herpakte zich weer en nam het heft weer in handen.

Het duurde ook niet lang na de gelijkmaker dat Sparta weer op voorsprong kwam via Daan Akkerman. Een mooie aanval werd vanaf de zijkant goed voorgezet bij de 2e paal en Daan zag zijn eerste inzet nog gekeerd worden door de keeper maar in de rebound bleef hij rustig en schoot hij Sparta weer op voorsprong, 1-2. In de blessuretijd maakte Romin Ahmadi de 1-3 na een goed uitgespeelde aanval en won Sparta verdiend deze wedstijd en klom hierdoor naar plek 4 op de ranglijst.

Opstelling: Bryan Jonkers, Koen Kremers, Randy Pater (35. Tim ter Huerne), Rob van Holland, Jorn Jonge Poerink, Alessio Pinna, Davide Poledda, Bram Heesen (67. Romin Ahmadi), Danny Reinders, Imar Bult (73. Gabriël Genc), Daan Akkerman.

10 minuut 0-1 Danny Reinders
70 minuut 1-1 Be Quick Z.
75 minuut 1-2 Daan Akkerman
90 minuut 1-3 Romin Ahmadi