Op de dinsdagavond inhaalwedstrijd tegen ZAC uit Zwolle won Sparta verdiend met 3-1.

De gasten uit Zwolle lieten Sparta het spel maken en probeerde vanuit de omschakeling gevaarlijk te worden. Nadat Sparta een paar keer bij het vijandelijke doel was gekomen, zonder echt gevaarlijk te zijn, was de eerste mogelijkheid van ZAC. Na 20 minuten kreeg ZAC z’n eerste kans en het schot ging over na een goede cornervariant van de gasten. Sparta liet kort daarna van zich horen door Alessio Pinna. Hij speelde zich knap vrij en zijn geblokte schot werd met een knappe redding tot corner verwerkt door de doelman van ZAC. Kort voor rust was hij wel kansloos bij een mooie aanval van Sparta. Luuk de Haan passeerde zijn directe tegenstander en zijn voorzet werd koelbloedig binnengetikt door de inkomende Jorn Jonge Poerink, 1-0.

Begin van de 2e helft was voor ZAC en kreeg een goede mogelijkheid om de gelijkmaker te scoren. Met een katachtige redding van Bryan Jonkers gebeurde dat niet en bleef Sparta aan de goede kant van de score. In de 65e minuut verdubbelde Daan Akkerman de score met een bekeken doelpunt. Een diepe bal van Davide Poledda was op maat en met een mooie lob over de uitkomende keeper scoorde Daan de 2-0. Sparta kreeg hierna kansen om de wedstrijd vroegtijdig op slot te gooien maar was hierin heel slordig. Toen dat niet gebeurde maakte ZAC de aansluitingstreffer en was de stand ineens 2-1. Met nog een kwartier te spelen gingen de gasten vol voor een beter resultaat en drukte Sparta steeds verder terug. Het lukte ZAC wel de gelijkmaker te maken maar hiervoor was wel een overtreding voor nodig en dit had de scheidsrechter goed gezien. In de slotfase maakte Alessio Pina nog de 3-1 en won Sparta deze inhaalwedstrijd van ZAC.

Opstelling: Bryan Jonkers, Koen Kremers (65. Atif Arabou), Rob van Holland, Maikel Boelema, Davide Poledda, Mika Klepper (65. Gabriël Genc), Alessio Pina, Jorn Jonge Poerink (90. Tim ter Huerne), Luuk de Haan, Danny Reinders (87. Imar Bult), Daan Akkerman.

45 minuut 1-0 Jorn Jonge Poerink
65 minuut 2-0 Daan Akkerman
76 minuut 2-1 ZAC
90 minuut 3-1 Alessio Pina