De Zweef is net als veel andere clubs een nieuwkomer die dit seizoen in de competitie zitten bij Sparta. Een paar jaar geleden is De Zweef overgestapt van het zondagvoetbal naar de zaterdag en na twee promoties nu uitkomend in de 2e klasse.

Na de voorbereiding met de oefen- en bekerwedstrijden ging het vandaag dan “echt” beginnen. Sparta begon heel goed aan de wedstrijd en het eerste kwartier ging het maar een kant op. In de 5e minuut schoot Koen Kremers een goed genomen cornerbal steenhard op de paal. Even later was het een goede redding van de keeper die voorkwam dat Sparta snel op voorsprong kwam. Een goed schot van Danny Reinders kon hij nog net tot corner verwerken. De eerste uitval van De Zweef leverde direct werk op voor Sparta doelman Quirijn Kiers. Een voorzet wilde Koen Kremers wegwerken maar raakte de bal helemaal verkeerd. Hierdoor ging de bal richting eigen doel maar met een goede actie voorkwam Quirijn dit. Sparta had de wedstrijd volledig onder controle maar scoorde helaas niet uit de vele mogelijkheden die het kreeg. Na een klein half uur spelen nam de druk van Sparta wat af en kwam De Zweef meer in de wedstrijd. Nadat twee spelers van Sparta een diepe bal verkeerd beoordeelden ontstond er grote kans voor de thuisploeg. De speler kon alleen op de Sparta doelman af maar twijfelde om te schieten of de uitkomende keeper te passeren. Hierdoor kon Quirijn Kiers gelukkig deze kans onschadelijk maken.

Imar Bult

De mooiste actie van deze wedstrijd was het doelpunt van Imar Bult in de 38e minuut. Sparta veroverde de bal om de middellijn en hij zag de keeper te ver voor de goal staan. Met een geweldige lob schoot hij de bal over de keeper in het doel, 0-1. Vlak voor rust dacht De Zweef weer langszij te komen maar het doelpunt werd terecht afgekeurd wegens buitenspel.

Begin van de tweede helft was identiek als de eerste waarin Sparta probeerde om de score te verhogen. Maar elke keer stond de doelman van De Zweef op de goede plek en die keepte een goede wedstrijd. Zo haalde hij een schot van Imar Bult uit de kruising en stond hij op de goede plek bij een inzet van Gabriël Genc. De thuisploeg probeerde met enkele wissels nog wat te forceren maar de verdediging van Sparta gaf weinig weg. Uit een mooie aanval van Sparta tikte Alessio Pinna goed binnen waardoor deze wedstrijd verdiend werd gewonnen door Sparta.

Opstelling: Quirijn Kiers, Koen Kremers (86.Simon Prinsen), Maikel Boelema, Lars Bult, Tim ter Huerne, Imar Bult (80. Alessio Pinna), Gabriël Genc (73. Mats Holtkamp), Jorn Jonge Poerink, Danny Reinders, Luuk de Haan (73. Berke Bozkir), Daan Akkerman.

38. 0-1 Imar Bult
82. 0-2 Alessio Pinna