Meer foto’s van Sparta – Enter Vooruit

Sparta is er zaterdag niet in geslaagd om zijn thuiswedstrijd te winnen van Enter Vooruit. Voetballend was de ploeg beter maar deed te weinig met het veelvuldige balbezit. En de verdediging van Enter V. stond als een huis en anders was het de keeper wel die vandaag zijn doel schoon hield.

Vanaf de aftrap trapte Sparta op het gaspedaal en kreeg het via Jorn Jonge Poerink al in de 3e minuut een mogelijkheid. Helaas had hij teveel tijd nodig om de bal onder controle te krijgen toen hij alleen voor de keeper van Enter V. verscheen. Kort hierna dribbelde Lars Bult langs iedereen heen en gaf een voorzet op Luuk de Haan. Deze schoot hard in maar de bal ging een half metertje over het doel. Na 10 minuten spelen was daar de grote kans voor Sparta. Een perfecte voorzet van Danny Reinders kwam bij Daan Akkerman maar deze kopte de bak tegen de keeper aan. het hoge tempo van Sparta zakte wat af waardoor Enter V. wat meer in de wedstrijd kwam. Na een half uur spelen kwamen de bezoekers gevaarlijk voor de goal van Sparta. Een strakke voorzet werd gelukkig door iedereen gemist. De keeper van de bezoekers moest zich heel lang maken om een vrije bal van Danny Reinders uit de hoek te tikken. Verder gebeurde er voor rust niet zoveel meer. Sparta had de bal maar deed daar te weinig mee.

Na de pauze kwam het eerste gevaar van de bezoekers via een vrije bal. Sparta had veel moeite om de bal uit de zestien te krijgen. Nadat 6 spelers de bal hadden geraakt ging hij uiteindelijk over de zijlijn. Daarna was het Sparta weer dat nog enkele mogelijkheden kreeg. Schot van Imar Bult ging hoog over en voorzet van Daan Akkerman werd goed gepakt door de keeper van Enter V. De bezoekers loerden op de counter en kreeg ook enkele mogelijkheden hiervoor. Bij slordig balverlies van Sparta werd er snel omgeschakeld maar doelpogingen leverden dat nog niet op. In de 66e minuut leek Sparta op voorsprong te komen door Jorn Jonge Poerink. De voorzet van Koen Kremers kwam bij de tweede paal en Jorn tikte binnen maar schoot helaas tegen de goede keeper Teun Nijhof aan. In de slotfase kregen beide ploegen nog een mogelijk om de wedstrijd te beslissen. Eerst was het Enter V. dat via een counter alleen voor Quirijn Kiers kwam maar het schot ging langs de paal. En door een slimme bal tussendoor kwam Koen Kremers oog in oog met de doelman van Enter V. Laatstsgenoemde was sterker en wierp zich op het juiste moment voor de bal.

Opstelling: Quirijn Kiers, Tim ter Huerne, Maikel Boelema, Lars Bult, Koen Kremers, Jorn Jonge Poerink, Imar Bult (63. Alessio Pinna), Gabriël Genc, Luuk de Haan (75. Haytam Mahdoub), Danny Reinders, Daan Akkerman.

Donderdag speelt Sparta thuis een bekerwedstrijd in de knock-out ronde van de KNVB beker. Het ontmoet daarin Markelo dat uitkomt in zondag 3e klasse D. Aanvang 20:00uur.