Met een 5-1 overwinning op Voorwaarts V. het goede gevoel van vorige week een passend vervolg gegeven. Voorwaarts V. gaf moedig weerstand, maar moest toch in de tweede helft toezien dat Sparta uitliep naar een ruime overwinning.

Vanwege de geschorsten Daan Akkerman en Ronald te Morsche had trainer Jeroen Niks een uitdaging in aanvallend opzicht. Erik Wassens werd als centrumspits tussen Danny Reinders en Dewi Perik geposteerd, een positie die hij jarenlang al bezette. Sparta nam vanaf het begin het heft stevig in handen en had op basis van het overwicht in de eerste helft al afstand moeten nemen. Voorin stond het vizier echter niet op scherp en waren goede mogelijkheden o.a. niet aan Danny Reinders en Erik Wassens besteed. Voorwaarts deed af en toe wat terug en door goed optreden van Ruud Goorhuis Oude Sanderink voorkwam hij de 0-1 achterstand. Het duurde tot de 44e minuut voordat er uiteindelijk toch werd gescoord. Twan van den Abeelen lanceerde Danny Reinders en zijn lob was de Voorwaarts-doelman te machtig. Ruststand 1-0.

Na rust kwam Voorwaarts goed uit de kleedkamer. Een vrije trap op randje zestien werd feilloos benut en zo stond het in de 50e minuut zomaar 1-1. Sparta speelde in deze fase niet haar beste voetbal en had moeite om het initiatief weer te pakken. In de 62e minuut kwam toch de 2-1 tot stand. Een rommelige situatie in de vijfmeter eindigde via Dewi Perik in het doel. Ruim vijf minuten later werd het ook 3-1. Danny Reinders ging de combinatie aan met Erik Wassens en plaatste de bal keurig in de lage hoek.

Aanvoerder Tim Jongman mocht in de 70e minuut zijn rust pakken, zijn vervanger was Jordi Adriaanse, eerder op deze dag kampioen geworden met Sparta 2. Jordi liet zich meteen zien, want hij was goed voor de assist op de 4-1 door Erik Wassens. Ook de laatste treffer werd ingeleid door Jordi. Dit keer gaf hij de bal voor op Dewi Perik die de 5-1 op het bord zette.

Eindstand 5-1 en Sparta een maatje te groot voor een hard knokkend Voorwaarts V. Volgende week de laatste uitwedstrijd voor Sparta. In Zwolle mag het dan op bezoek bij SVI, waar in de heenronde thuis nog van verloren werd. Er valt dus nog wat goed te maken in Zwolle.

Sparta E. – Voorwaarts V. 5-1

44′ 1-0 Danny Reinders
49′ 1-1
62′ 2-1 Dewi Perik
68′ 3-1 Danny Reinders
71′ 4-1 Erik Wassens
82′ 5-1 Dewi Perik

Opstelling Sparta: Jari Klaver, Ruud Goorhuis Oude Sanderink, Kevin Krommendijk, Rob van Holland (52′ Matteo Poledda), Lars Kikkert, Tim Jongman (70′ Jordi Adriaanse), Twan van den Abeelen, Davide Poledda, Dewi Perik, Erik Wassens, Danny Reinders