In de wedstrijd tegen Blauw Wit ’66 heeft Sparta de punten in eigen huis weten te houden. Door twee treffers van Danny Reinders vlak na rust werd een verdiende 2-0 overwinning geboekt en zijn de eerste punten in 2018 gepakt.

Na de zeperd in Dalfsen vorige week was Sparta erop gebrand vandaag een betere prestatie neer te zetten. Lars Kikkert was geschorst, zijn plek op het middenveld werd ingenomen door Davide Poledda. In de basis verder plek voor Ruud Goorhuis Oude Sanderink en Erik Wassens die beiden tegen ASC ’62 nog ontbraken.

Sparta ging gedreven van start en zette Blauw Wit ’66 direct vol onder druk. De kansen die er kwamen werden alleen niet benut. Zo kopte Daan Akkerman in de 20e minuut net over uit een voorzet van Davide Poledda. Blauw Wit ’66 moest zich terugtrekken op eigen helft, maar kreeg in de 35e minuut een prima gelegenheid om de score te openen. Sander Ensink tikte een goed genomen vrije trap echter knap over het doel en voorkwam een 0-1 achterstand. Het eerste schot op doel van de gasten. Sparta wist verder niet door de hechte defensie van Blauw Wit ’66 te komen en zodoende was een 0-0 stand met rust het gevolg.

Trainer Jeroen Niks voerde in de rust een aanvallende wissel uit. Middenvelder Twan van den Abeelen werd vervangen door een extra aanvaller in de persoon van Dewi Perik. Direct in de tweede helft betaalde deze wissel zich uit. Het schot op de paal was van Dewi Perik, de rebound werd benut door Danny Reinders. Een kleine tien minuten later kon de score verdubbeld worden. Ronald te Morsche deed het voorwerk en leverde de bal af bij Danny Reinders die wederom raakt prikte, 2-0 voor Sparta.

Ondanks een enorm overwicht slaagde Sparta er in de tweede helft verder niet in om te scoren. Een uitslag van 4-0 of 5-0 was een terechte afspiegeling van de verhoudingen op het veld geweest. Over de hele wedstrijd heen was de inzet en beleving aan Sparta-zijde prima te noemen, in dat opzicht een enorme verbetering ten opzichte van vorige week. Opvallend was het goede spel van o.a. Davide Poledda en Ruud Goorhuis Oude Sanderink. Dylan Drosten keerde na lange afwezigheid weer terug in de ploeg, hij verving doelpuntenmaker Danny Reinders zo’n tien minuten voor tijd. Eindstand 2-0 en een goede prestatie van Sparta vandaag. Zaak om de lijn van vandaag op te pakken en verder uit te bouwen naar het vervolg van deze competitie.

Aankomende dinsdag zal Sparta oefenen tegen Sportlust Glanerbrug, in Glanerbrug om 20:00 uur. Voor het komende weekend zal er ook nog een oefenwedstrijd gepland worden, zodat er een goede voorbereiding plaats kan vinden in de aanloop naar het duel tegen Den Ham op zaterdag 17 februari.

Sparta E. – Blauw Wit ’66 2-0

48′ Danny Reinders 1-0
56′ Danny Reinders 2-0

Opstelling Sparta: Sander Ensink, Matteo Poledda, Kevin Krommendijk, Erik Wassens, Ruud Goorhuis Oude Sanderink, Tim Jongman (c), Twan van den Abeelen (46′ Dewi Perik), Davide Poledda, Ronald te Morsche, Daan Akkerman, Danny Reinders (82′ Dylan Drosten)