Sparta heeft de eerste bekerwedstrijd van dit seizoen niet kunnen winnen. In Wierden werd het 3-1 voor de thuisclub SVZW. Daar was na 90 minuten voetballen ook weinig op af te dingen. Waar afgelopen dinsdag in de oefenwedstrijd tegen SDC’12 nog een swingend Sparta te zien was, kwam Sparta nu maar moeilijk op gang. Verkeerde keuzes en veel slordigheden zorgden ervoor dat Sparta niet aan voetballen toekwam. Zonder kansen weg te geven stond Sparta wel met 2-0 achter in de rust. Een diepe bal van SVZW werd verkeerd beoordeeld door de verdedigers van Sparta en kon makkelijk door de spits van SVZW over de uitgekomen Bryan Jonkers worden binnen gekopt, 1-0. En kort voor rust werd een vrije bal van 20 meter prachtig in de kruising geschoten waardoor de ruststand werd bereikt van 2-0.

In het eerste kwartier van de 2e helft speelde Sparta alle schroom van zich af en werd geholpen door in de 46e minuut de aansluitingstreffer te scoren. Een mooie aanval over de rechterkant kwam bij Davide Poledda en zijn voorzet was op maat voor Daan Akkerman die de 2-1 binnen tikte. Sparta had hierna SVZW in de tang en had hiervan moeten en kunnen profiteren om de gelijkmaker te maken. Dat gebeurde helaas niet en de thuisclub herstelde zich weer. Daarna kwam een fase waarin Sparta met de rug tegen de muur werd gezet en er niet meer uit kwam. Sparta kwam hierin goed weg dat SVZW niet eerder de uiteindelijk eindstand van 3-1 scoorde. Ballen gingen net langs of werden tegen de paal geschoten. In de slotfase probeerde Sparta nog de gelijkmaker te forceren maar in een uitbraak scoorde SVZW alsnog de 3-1. Na 90 minuten voetballen was dat ook wel verdiend.

Opstelling: Bryan Jonkers, Koen Kremers (79. Nassim B Oulad Lachen), Danny Reinders, Tim ter Huerne, Imar Bult, Daan Akkerman, Davide Poledda, Luuk de Haan (73. Romin Ahmadi), Bram Heesen (45. Jorn Jonge Poerink), GabrĂŻel Genc, Randy Pater (86. Simon Prinsen).

18 minuut Frank Smit (SVZW) 1-0
42 minuut Bas ter Hogt (SVZW) 2-0
46 minuut Daan Akkerman (Sparta) 2-1
87 minuut Maarten Jansen (SVZW) 3-1

Foto’s: site van SVZW