Zaterdag speelde Sparta tegen Hulzense Boys dat een goed seizoen draait. Tot twee weken geleden was het koploper Quickā€™20 tot drie punten benaderd. Maar door twee nederlagen in de afgelopen wedstrijden kan het zich nu opmaken voor de nacompetitie. De onderlinge confrontaties tussen beide ploegen staan altijd wel garant voor goed voetbal met aanvallende intenties. De eerste wedstrijd tussen beide ploegen eindigde dan ook in een 2-2 gelijkspel wat ook in een 4-4 had kunnen zijn.

Ook deze wedstrijd was het niet anders want binnen vier minuten had Sparta een mogelijkheid gehad en belande een schot van Hulzen op de paal. Zo golfde het spel op en neer. Bryan Jonkers moest een redding verrichten na slecht uitverdedigen van Sparta in de zestienmeter. Een corner van Imar Bult werd door Daan Akkerman goed binnengekopt alleen ging de bal langs de verkeerde kant van de paal. In de 26e minuut een mooie aanval van de thuisploeg. De spits werd goed vrijgespeeld maar zijn schot ging net over. Kort daarna kwam Hulzense Boys op voorsprong toen een aanval over de linkerkant goed werd binnengeschoten, 1-0. Binnen vijf minuten wist Sparta alweer de stand gelijk te trekken door een doelpunt van Gabriƫl Genc. Een mooie pass van Imar Bult schoot hij goed binnen, 1-1.

Kort na rust kwam Sparta weer op achterstand toe de bal werd binnengeschoten uit een corner, 2-1. Sparta kreeg mogelijkheden om de gelijkmaker te maken maar die werden helaas niet benut. Zo zagen Jorn Jonge Poerink en Daan Akkerman hun inzet gekeerd worden door de keeper van de thuisploeg. In de 57e minuut vergrote Hulzense Boys de voorsprong naar 3-1. Een houdbaar schot verdween onder de benen door van Bryan. Een kwartier voor tijd scoorde Hulzen nog de 4-1 maar het laatste doelpunt was voor Sparta. Gabriƫl Genc scoorde zijn tweede doelpunt waardoor deze wedstrijd eindigde in een 4-2.

Opstelling: Bryan Jonkers, Koen Kremers (72. Tim ter Huerne), Maikel Boelema, Tom Weeren, Randy Pater, Alessio Pinna, Jorn Jonge Poerink (59. Lars Bult), Mika Klepper (59. Danny Reinders), Imar Bult, Gabriƫl Genc, Daan Akkerman.

35. 1-0 Hulzense Boys
39. 1-1 Gabriƫl Genc
49. 2-1 Hulzense Boys
57. 3-1 Hulzense Boys
74. 4-1 Hulzense Boys
85. 4-2 Gabriƫl Genc