Sparta won afgelopen zaterdag met 2-1 van Elim en sluit hierdoor de eerste seizoenshelft prima af. Het staat zeer verdienstelijk op de tweede plaats met 2 punten minder dan koploper en titelkandidaat DOS’37.

Ondanks de kou kwam de wedstrijd maar langzaam op gang en was het aftasten in het begin. Hiernaar kreeg Sparta meer grip op de wedstrijd en kreeg enkele mogelijkheden via Alessio Pinna en Tom Weeren. In beide acties was de keeper van Elim een sta in de weg en deze keepte een goede wedstrijd. Na een half uur spelen werd hij wel gepasseerd door Daan Akkerman. Een hard schot van Alessio Pinna had hij niet direct vast en Daan was er snel bij om de 1-0 binnen te schieten. De bezoekers uit Elim zetten er een tandje bij en Sparta moest achteruit. Het eerste gevaar kwam uit een goed genomen vrije bal. Deze viel bij de 2e paal en werd binnengetikt maar op de doellijn goed gepakt door de keeper van Sparta. Hiermee voorkwam hij de gelijkmaker maar die viel wel zo’n vijf minuten voor de rust. Door matig uitverdedigen van Sparta belande de bal voor de voeten van de spits. Met een geplaatst schot schoot hij de 1-1 binnen.

Sparta kwam goed uit de kleedkamer en begon sterk aan de tweede helft. Vanaf de aftrap een aanval die mooi werd binnengekopt door Daan Akkerman, 2-1. Elim ging weer op zoek naar de gelijkmaker en maakte het Sparta lastig. Met hoge voorzetten voor de goal was het elke keer weer oppassen voor Sparta. Hierdoor kreeg Sparta meer ruimte nu de bezoekers meer vooruit gingen spelen. In de omschakeling had Sparta de wedstrijd al eerder op slot moeten gooien. Met iets meer overleg en nauwkeurigheid was het verschil al twee doelpunten geweest. Nu was het nog oppassen dat de gelijkmaker niet zou vallen. In de slotfase had Sparta geluk dat een bal op de paal belande en net voor de lijn werd gehaald door Lars Bult. Einstand 2-1 voor Sparta.

Opstelling: Quirijn Kiers, Randy Pater (65. Atif Arabou), Maikel Boelema, Lars Bult, Koen Kremers, Tom Weeren, Jorn Jonge Poerink, Gabriël Genc, Alessio Pinna (65. Imar Bult), Luuk de Haan (84. Haytam Mahdoub), Daan Akkerman (84. Bram de Kinderen).

1-0 Daan Akkerman