In de uitwedstrijd tegen WVF stond Sparta een kwartier voor tijd nog op voorsprong maar kreeg in de slotfase toch nog twee doelpunten om de oren. Door deze overwinning van WVF nadert het Sparta op drie punten in de ranglijst.

 

Op het zeer hobbelige en harde veld was het lastig en moeilijk voetballen deze middag maar daar hadden alle spelers last van. Na wat kleine spelde prikjes van beide ploegen was het Sparta dat de eerste grote mogelijkheid kreeg. Het werd wel geholpen door de keeper van WVF die de bal vanaf de 16-meter zo bij Danny Reinders in de voeten schoot. Zijn doelpoging over de keeper ging helaas net langs de verkeerde kant van de paal. In de 24e minuut werd Bryan Jonkers voor het eerst getest deze middag en deed dat heel bekwaam. Vanmiddag stond jeugdspeler Atif Arabou voor het eerst in de basis bij Sparta en speelde een goede wedstrijd. Nadat WVF wat meer grip kreeg op de wedstrijd stond hij ook op de goede plek om de bal van de lijn te halen. Waar iedereen van WVF schreeuwde om een strafschop had de scheidsrechter het goed gezien dat Atif dit met zijn bovenbeen had gedaan. Tot aan de rust speelde het spel zich voornamelijk af op het middenveld.

 

Na rust begon Sparta goed aan het tweede gedeelte van de wedstrijd en kregen Daan Akkerman en Jorn Jonge Poerink mogelijkheden om de score te openen. Het schot van Daan en de kopbal van Jorn waren niet hard en zuiver genoeg om de keeper te passeren. Dat lukte Luuk de Haan wel in de 53e minuut van de wedstrijd. Na een slim en snel genomen vrije bal van Imar Bult schoot hij prachtig de 0-1 binnen. Sparta had hierna de voorsprong kunnen vergroten als het de mogelijkheden beter had uitgespeeld. Helaas gebeurde dat niet en herpakte WVF zich weer en zette het Sparta onder druk. Sparta liep steeds verder achteruit en kwam niet meer van eigen helft af. Nadat Bryan Jonkers met twee reddingen de gelijkmaker nog had voorkomen was hij in de 75e minuut kansloos bij een intikker bij de eerste paal. WVF ging na deze opsteker volledig voor de winst en die viel vijf minuten al na de gelijkmaker. Een diepe bal werd niet goed beoordeeld door de verdediging van Sparta en alleen voor Bryan schoot de spits de 2-1 binnen. Sparta kon in de slotminuten geen vuist meer maken en verloor Sparta deze wedstrijd. Komende zaterdag speelt Sparta thuis tegen IJVV om 14.30uur en dinsdagavond 29 maart speelt Sparta de inhaalwedstrijd thuis tegen ZAC en die wedstrijd begint om 20.00uur.

Opstelling: Bryan Jonkers, Bram Heesen, Maikel Boelema, Randy Pater (34. Gabriël Genc), Atif Arabou, Davide Poledda, Luuk de Haan, Jorn Jonge Poerink (64. Alessio Pina), Imar Bult, Daan Akkerman, Danny Reinders.

53minuut 0-1 Luuk de Haan
75minuut 1-1 WVF
80 minuut 2-1 WVF

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter