Sparta heeft donderdagavond de inhaalwedstijd tegen Enter Vooruit met 0-3 gewonnen en dat was over de hele wedstrijd ook verdiend. Wedstrijden tegen Enter Vooruit zijn voor Sparta altijd lastig zoals ook de thuiswedstrijd die Enter Vooruit nog op 0-0 wist te houden. Voor Sparta was het zaak om de goede reeks van de laatste weken voort te zetten. Hiermee doet het goede zaken in bovenste regionen van de 2e klasse J.

Sparta was vanaf het eerste fluitsignaal dominant en kreeg al direct kleine mogelijkheden. Deze pogingen slaagden nog niet maar in de 12e minuut was het wel raak! Een vrije bal van Alessio Pinna werd goed binnen gekopt door Lars Bult, 0-1. Hierna vergat Sparta om door te drukken en bleef de marge maar één doelpunt. Met corner en vrije ballen was de thuisploeg gevaarlijk. De reden laat zich raden: natte bal, glibberig, wind, regen, slecht zicht?. Zeg het maar en Sparta kwam hier een paar keer goed weg. Na deze hachelijke situaties herpakte Sparta zich en werd weer dreigend voor de goal van Enter Vooruit. Het vizier was niet scherp genoeg afgesteld bij Jorn Jonge Poerink en Imar Bult. Anders was Sparta met een grotere voorsprong de rust ingegaan.

De tweede helft pakte Sparta de draad weer goed op en heeft niets meer weggegeven. Enter Vooruit kwam er niet meer aan te pas. Tot goals leidt het allemaal nog niet in het eerst kwartiertje maar dat veranderd in de 60e minuut. Een scherpe voorzet van Danny Reinders bracht Daan Akkerman in de gelegenheid om zijn doelpunt te maken. Hij kopte de bal goed diagonaal binnen, 0-2. Daarna wisselde Sparta trainer Joost Du Gardijn volop en werden alle vijf wissels in de resterende tijd ingebracht. Het mooie was om te zien dat de ingebrachte spelers het derde doelpunt voor hun rekening namen. Tom Weeren stuurde Luuk de Haan met een mooie bal diep. Deze sprintte zijn tegenstander eruit en behield het overzicht met zijn voorzet. De terug getrokken bal werd goed in de verre hoek geschoten door Mats Holtkamp, 0-3. Na exact 90 minuten vond scheidsrechter Mulder het welletjes. Want aan extra tijd werd vanavond niet gedaan maar door de weersomstandigheden had niemand hier problemen mee.

Opstelling: Quirijn Kiers, Atif Arabou, Maikel Boelema, lars Bult, Tim ter Huerne (66. Koen Kremers), Jorn Jonge Poerink (74. Mats Holtkamp), Alessio Pinna (82. Haytam Mahdoub), Gabriël Genc (74. Tom Weeren), Danny Reinders, Daan Akkerman, Imar Bult (66. Luuk de Haan).

12 minuut 0-1 Lars Bult
60 minuut 0-2 Daan Akkerman
78 minuut 0-3 Mats Holtkamp

Zaterdag 15 april speelt Sparta de uitwedstrijd tegen Vroomshoopse Boys. Aanvang is 15:00 uur.