Na de overwinning op Oranje Nassau (0-1) is Sparta gestegen op de ranglijst. Het staat nu achter koploper en titelkandidaat DOSā€™37 op de tweede plek. Zaterdag was Sparta niet zo effectief als vorige week tegen Tubantia. Anders was de uitslag hoger uitgevallen maar dit levert ook 3 punten op.

Het eerste wapenfeit was voor Sparta dat goed begon aan deze wedstrijd. Eerst schoot Danny Reinders een voorzet hard naast en probeerde Daan Akkerman op een mooie wijze te scoren. Zijn lob was niet hoog genoeg en belande zo in de handen van de uitkomende doelman. O.N. werd goed vast gezet waardoor het vaak de lange moest spelen. De daarop volgende duels werden vaak gewonnen door de Spartanen waardoor de bezoekers vaak de bal had. Voordat Sparta op voorsprong kwam hadden beide ploegen al mogelijkheden gehad. De spits van O.N. werd goed vrij gespeeld maar kreeg de bal niet goed onder controle. Hierdoor kon een verdediger van Sparta de bal nog net wegwerken. Voor Sparta kreeg Jorn Jonge Poerink de bal op een presenteerblaadje maar raakte de bal helemaal verkeerd. In de 24e minuut kwam Sparta verdiend op voorsprong door de jarige Koen Kremers. Uit een voorzet van Danny Reinders schoot hij de bal in de verre hoek, 0-1. Daarna was er weinig van waarde te melden tot aan de rust.

Na rust begon O.N. goed en fel aan de tweede helft en creƫerde kleine mogelijkheden. Echter de defensie van Sparta stond onder leiding van de uitstekende spelende Maikel Boelema als een huis. Los van enkele afstand schoten die niet gevaarlijk waren kwam O.N. niet. Sparta kreeg weer de controle weer over de wedstrijd maar kwam niet meer in de problemen. Het verzuimde naarmate de wedstrijd vorderde om de genadeklap uit te delen.

Komende zaterdag speelt Sparta thuis tegen Vroomshoopse Boys dat op de 4e plek staan. De wedstrijd staat dan onder leiding van scheidsrechter M van der Lei en begint om 14.45uur.

Opstelling: Quirijn Kiers, Randy Pater, Maikel Boelema, Lars Bult, Koen Kremers, Jorn Jonge Poerink (60. Tom Weeren), Gabriƫl Genc, Imar Bult (43. Berke Bozkir), Danny Reinders (60. Atif Arabou), Alessio Pinna (87. Lucas Douwsma), Daan Akkerman.

Scoreverloop: 24 minuut 0-1 Koen Kremers