Sparta heeft zijn laatste thuiswedstrijd van deze competitie met 5 ā€“ 0 gewonnen van Be Quick Zutphen. De doelpunten werden allemaal in de tweede helft gemaakt. Door deze nederlaag degradeert Be Quick Z en spelen zij volgend seizoen een klasse lager.

Sparta speelde de eerste helft niet goed en creƫerde nauwelijks kansen. Het had wel veel balbezit en speelde ook op de helft van Be Quick Z maar het was allemaal net niet. Verkeerde keuzes of onnauwkeurige ballen leverde veel balverlies op waardoor Sparta nauwelijks tot een gevaarlijke doelpoging kwam. De grootste kans was voor de bezoekers uit Zutphen na een klein half uurtje. In een spaarzame counter kon de aanvaller alleen op het doel van Sparta maar met een uitstekende redding voorkwam Bryan Jonkers dit. De doelpogingen van Sparta die wel richting het doel van Be Quick Z gingen werden net voor de lijn gehaald of werden goed gepakt door hun keeper.

Na rust een veel beter en slagvaardiger Sparta dan in de eerste helft en kreeg vanaf de aftrap al een grote kans via Jorn Jonge Poerink. Zijn schot werd nu nog gekeerd door de keeper maar daar zou later in de wedstrijd verandering in komen. Eerst was er nog een schot van Imar Bult die geblokt werd en op de lat belande. In de 58e minuut dan eindelijk het eerste doelpunt voor Sparta na een goede aanval over de rechterkant. Een prima voorzet van Randy Pater werd binnengelopen bij de tweede paal door Jorn Jonge Poerink, 1-0. Be Quick Z. had geluk dat een minuut later de bal op de paal belande en de rebound recht in de handen van de keeper werd geschoten door Gabriƫl Genc. Sparta bleef druk houden op de verdediging van de bezoekers en was op zoek naar meerdere doelpunten. Tien minuten na zijn openingsdoelpunt scoorde Jorn zijn tweede doelpunt deze wedstrijd. Een aanval via Danny Reinders die goed voorzette, en het overstapje van Imar Bult werd goed begrepen door Jorn Jonge Poerink, die zo helemaal vrij makkelijk de 2-0 kon scoren. Het was nu helemaal eenrichtingsverkeer op het doel van Be Quick Zutphen. In de laatste tien minuten scoorde Sparta nog driemaal. Eerst was het Danny Reinders die eerst zijn tegenstander uitkapte en met rechts de bal in de kruising schoot, 3-0. En nadat Daan Akkerman uit de draai de 4-0 had binnengeschoten was het slotakkoord weer voor Jorn Jonge Poerink. Uit een corner belande de bal voor zijn voeten en schoot hij zijn derde van deze middag binnen en kwam de uitslag op 5-0. Een mooie uitslag uiteindelijk na een moeizame eerste helft.

Volgende week spelen we de laatste competitiewedstrijd uit tegen ZAC. Aanvang 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter C.M. van Beek.

Opstelling; Bryan Jonkers, Randy Pater (80. Simon Prinsen), Tom Weeren (80. Nassim Oulad ben Lahcen ), Maikel Boelema, Lars Bult, Jorn Jonge Poerink, Mika Klepper, Gabriƫl Genc, Imar Bult, Danny Reinders, Daan Akkerman.

58. 1-0 Jorn Jonge Poerink
68. 2-0 Jorn Jonge Poerink
80. 3-0 Danny Reinders
86. 4-0 Daan Akkerman
90. 5-0 Jorn Jonge Poerink